Wat je allemaal - niet - kunt doen met 10 miljard

Deze week schiet de teller over de 10 miljard euro verhuurderheffing. Overgemaakt door woningcorporaties in Nederland. Naar de schatkist van de Rijksoverheid. Wat hadden we daar als woningcorporaties in Nederland allemaal van kunnen doen voor huurders en woningzoekenden?

Bijna 100.000 woningen bouwen bijvoorbeeld, bleek uit de evaluatie die in mei verscheen. Of zo’n 150.000 woningen verduurzamen, renoveren en zo klaarmaken voor de toekomst. Wat we als woningcorporatie kwijt zijn aan verhuurderheffing, frustreert soms. Toch kunnen we nog steeds veel bereiken en betekenen voor de mensen die ons nodig hebben. En dat is ook de instelling waarmee we dagelijks ons werk doen. Het glas is bij ons halfvol. Maar stroomt nou ook weer niet over. Sterker nog: als we niet oppassen, raakt het glas echt leeg. Probeer het dan nog maar eens als halfvol te zien.

Ons idee? 

Het geld inzetten dáár waar het nodig is, zodat wij onze rol als partner in de stad Den Haag met verve waar kunnen maken. Door nog meer nieuwe woningen te bouwen bijvoorbeeld, zodat we de vele woningzoekenden in Den Haag welkom thuis kunnen heten. Door ervoor te blijven zorgen dat woningen betaalbaar blijven voor onze huurders met een bescheiden inkomen. Door woningen te verduurzamen, zodat ze klaar zijn voor de toekomst. Door te zorgen voor prettige en goed onderhouden woningen, waarin het fijn thuiskomen is. Door klaar te staan voor huurders die een beetje hulp goed kunnen gebruiken. En door samen met onze partners in de wijk te zorgen voor buurten waarin je je thuis voelt, in een stad waar je portemonnee niet bepaalt in welke buurt je woont. Geen slecht idee, toch?

Klik op de teller hieronder voor de actuele stand:

teller-verhuurderheffing-(1).PNG