Beleidsmedewerker

Brigitte: “De gevel van het kantoorgebouw zegt het al: ‘Welkom thuis’. En zo ervaar ik het ook. Vanaf het eerste moment dat ik binnenkwam, voel ik me hier thuis en heb ik het naar mijn zin. Tijdens de sollicitatiegesprekken werd ik fijn ontvangen. De dame aan de balie herkende me zelfs na een aantal keer. Dat gaf me direct een welkom gevoel."

Met mijn 57 jaar ben ik gaan solliciteren. Ik dacht: ‘ik probeer het gewoon’. Op een gegeven moment was ik het zo ontzettend zat bij mijn vorige werkgever. De vacature van Haag Wonen kwam als geroepen. Ik moest er op korte termijn op reageren. Vrijdags kreeg ik de vacature onder ogen, de sluitingsdatum was maandag. Best een uitdaging, want ik had in jaren geen sollicitatiebrief meer geschreven. Tot mijn verbazing werd ik uitgenodigd voor een gesprek. Ik vind het prachtig als je iemand zo een kans geeft als 57-jarige.

WEB_sRGB_20190820_HAAGWONEN_0053.jpg

“Dat ik met mijn 57 jaar werd uitgenodigd voor een gesprek gaf me een enorme boost voor mijn zelfvertrouwen."

Iedereen heeft bij Haag Wonen een kans. Dat ik met mijn 57 jaar werd uitgenodigd voor een gesprek gaf me een enorme boost voor mijn zelfvertrouwen. Ik krijg hier de ruimte om te doen wat ik wil, maar wel binnen vastgestelde kaders. Daardoor kan ik mijn functie zo breed maken als ik zelf wil. Ik heb wonen en zorg in mijn portefeuille. Dat betekent dat ik contact onderhoud met alle zorgpartners. Mijn teamleider geeft mij inzicht als ik ergens op vastloop en dat werkt voor mij heel prettig. Wie goed doet, goed ontmoet. Ik voel me hier gesteund en gerespecteerd.

Mijn collega’s zie ik als mijn vrienden. Ik kan alles aan ze vragen en met ze delen. Het zijn gelijkgestemden. Ik hou bijvoorbeeld erg van taarten bakken. Ik kan me er een hele week op verheugen om een taart te bakken voor mijn verjaardag voor mijn collega’s. De taarten die ik in het weekend bak, deel ik met mijn collega’s in de beleidsgroep app. Zij zorgen ervoor dat ik me zo thuis voel bij Haag Wonen. En ik gun mijn collega’s precies hetzelfde. Ik werk hard, ik heb het naar mijn zin en ga met energie weer naar huis.”