Medewerker Onderhoudsbegroting

Stefan: “Mijn afstudeeropdracht bij Planmatig Onderhoud bracht mij in 2017 bij Haag Wonen. Na mijn afstuderen aan HBO Bouwkunde bood Haag Wonen mij een baan aan als Planvoorbereider."

"Gelijktijdig met het starten van deze functie mocht ik via Haag Wonen een opleiding tot Vastgoedregisseur volgen. Dat is prima te combineren met mijn werk. Mijn teamleider gaf aan dat de functie als Planvoorbereider een tijdelijke rol zou zijn. Wel met uitzicht op een andere functie als Medewerker Onderhoudsbegroting. Inhoudelijk heel wat anders, maar het sluit perfect aan bij mijn interesses. Inmiddels ben ik in deze functie begonnen.  

In het verleden werkte ik een periode bij een aannemer. Dit is wat ik altijd voor ogen had. Maar ik merkte dat er een cultuur heerst die niet bij me past. Daardoor hield ik het er maar een jaar vol. De sfeer bij Haag Wonen is heel anders. Mijn collega’s hier hebben een prettigere mentaliteit die beter bij mij past. Daarnaast biedt Haag Wonen mij als schoolverlater zoveel kansen om door te groeien en verder te studeren.

WEB_sRGB_20190820_HAAGWONEN_0053.jpg

“Haag Wonen biedt mij als schoolverlater zoveel kansen om door te groeien en verder te studeren.”

Wat ik mooi vind aan het werk bij een woningcorporatie is dat je ervoor zorgt dat de huurders een goed onderhouden woning hebben. Het verschil met de reguliere bouwsector is dat je iets bouwt en er na de oplevering niet meer terugkomt. Bij Haag Wonen blijft een woongebouw na oplevering in onderhoud. De ene keer kom je terug om een dak te vervangen, de andere keer voer je schilderwerk uit. Dat vind ik mooi, je laat een project nooit helemaal los.

Haag Wonen wil in de toekomst meer analyses uitvoeren om het onderhoudswerk efficiënter te plannen. Dit betekent meer clusteren van werkzaamheden, zodat het onderhoud minder lang duurt. Ik mag me als Medewerker Onderhoudsbegroting nu al bezighouden met het maken van analyses. Dat wordt in de toekomst alleen nog maar uitgebreider. Zo probeer ik ervoor te zorgen dat de huurder minder lang last heeft van de onderhoudswerkzaamheden.”