Wijkbeheerder

Bastiaan: “Als wijkbeheerder heb ik veel vrijheid om mijn taken zelf in te delen. Uiteraard wel binnen mijn vaste contracturen. Daar moet je dus wel mee om kunnen gaan."

"Als wijkbeheerder zit je in een veelzijdige functie. Het heeft een sociale en technische kant. Kleine reparaties zoals een slot smeren of een lampje vervangen doe ik zelf. Grotere reparaties geef ik door aan mijn collega’s van Dagelijks Onderhoud. Zij schakelen een aannemer in om de reparatie uit te voeren. Daarnaast luister ik naar onze huurders. Sommige mensen zijn eenzaam, zij kunnen bij mij hun verhaal kwijt. Ik hou dan in de gaten of het goed met ze gaat.

Ik voer ook controles uit. Soms laten huurders hun spullen slingeren in de portieken. Dan spreek ik ze daarop aan. Ook controleer ik steekproefsgewijs reparaties die door aannemers zijn uitgevoerd. Daarnaast ga ik op kennismakingsbezoek bij onze nieuwe huurders en na 3 maanden ga ik langs om te vragen hoe de eerste periode is verlopen. Als wijkbeheerder ben je hét aanspreekpunt voor ideeën en vragen. Echt de oren en ogen van de wijk.

WEB_sRGB_20190723_Haagwonen_0921.jpg

“Als wijkbeheerder ben je hét aanspreekpunt voor ideeën en vragen. Echt de oren en ogen van de wijk” 

Je moet in deze functie goed met mensen kunnen omgaan en het is belangrijk stevig in je schoenen te staan en goed te luisteren. Je maakt veel huurders blij en maakt mooie momenten met ze mee. Helaas krijg ik ook regelmatig met klachten en vervelendere zaken te maken. Je moet zichtbaar zijn in de wijk. Anders zien de huurders je niet en zullen ze je ook niets vragen. Dit zorgt er wel voor dat je veel beweging krijgt. Ik vind het heerlijk om veel buiten te zijn. Buiten in de wijk wandelen en fietsen. En ja, ook in slecht weer moet ik op pad. Maar dan trek ik gewoon mijn regenpak aan.”