Direct naar de content

Blij en veilig wonen

Blij en veilig wonen doen we samen in onze mooie stad.

Huisdieren

Wil je een huisdier houden in je huurwoning? Dat mag. Er zijn wel regels en je huisdier mag geen overlast geven voor andere bewoners.

Huisdieren

Tips tegen woninginbraak

Hoe houd je inbrekers buiten de deur? Met deze tips tegen woninginbraak houd je jouw huis en buurt veilig.

Tips tegen woninginbraak

Brandveiligheid

Brand in huis kan erg gevaarlijk zijn. Daarom hebben al onze huurwoningen brandmelders. Lees onze tips om de kans op brand zo klein mogelijk te maken.

Brandveiligheid

Schimmel en vocht in huis

Schimmel en vocht in je huurwoning kunnen slecht zijn voor je gezondheid. Los vocht- en schimmelproblemen op met deze stappen.

Schimmel en vocht in huis

Ongedierte

Heb je last van ongedierte of plaagdieren in of rondom je huurwoning? Lees wat je hier zelf aan doet en wanneer je dit bij ons meldt.

Ongedierte

Asbest

Asbest in je huurwoning is niet gevaarlijk, tenzij het materiaal beschadigd of versleten is. Denk je dat er beschadigd asbest in je woning aanwezig is? Bel ons.

Asbest

Legionella

Ben je langer van huis? Dan kan de legionellabacterie in je waterleiding groeien. Volg de tips om te zorgen dat je hier niet ziek van wordt.

Legionella

Koolmonoxidevergiftiging

Koolmonoxide is een giftig gas. We leggen uit hoe je het herkent en wat je dan moet doen.

Koolmonoxidevergiftiging

Wietkwekerij of drugslab

Wietwekerijen en drugslabs zijn in Nederland verboden. Vermoed je een wietkwekerij of drugslab in jouw gebouw of buurt? Lees hoe je dit herkent en wat je doet.

Wietkwekerij of drugslab

Bobbi het vogeltje

Vragen over blij en veilig wonen

Ik heb overlast van de buren. Hoe meld ik dat?

Heb je last van harde muziek, harde geluiden of spullen in de gemeenschappelijke ruimte van je buren? Praat hierover met je buren. Stopt de overlast niet? Houd dan bij wanneer je last hebt van je buren en vul het formulier overlast van de buren melden in. We kijken dan hoe we je kunnen helpen om het op te lossen.

Meld overlast

Ik hoor veel geschreeuw bij mijn buren en maak me zorgen. Wat kan ik doen?

Vermoed je dat het niet goed gaat met je buren? Kijk eerst of je met ze kunt praten. Soms wordt dan duidelijk wat er aan de hand is en of je iets kunt doen om te helpen. Durf je dit niet? Of merk je duidelijk dat het gaat om huiselijk geweld? Meld dit dan bij Veilig thuis Haaglanden. Bel in noodgevallen altijd meteen 112.

Ik voel me onveilig in mijn gebouw of buurt, wat nu?

Bij een gevaarlijke situatie of bedreiging bel je altijd meteen de politie op 112. Is het minder dringend? Bel dan de politie op 0900 8844. Wanneer je merkt dat er in je gebouw gevaarlijke spullen staan of mensen rondlopen die je niet kent, meld je dit bij ons.

Meld onveilige woonsituatie