Direct naar de content

Samenwonen

Hier lees je wat je moet regelen als je wilt samenwonen, wanneer je gaat trouwen of geregistreerd partners wordt.

Ga je met je partner samenwonen in jouw huurwoning van Haag Wonen? En wil je dat de woning ook op naam van je partner komt te staan? Dan gelden onderstaande regels.

Jullie zijn ongetrouwd en hebben geen geregistreerd partnerschap

Is je partner korter dan 2 jaar geleden bij je komen wonen en zijn jullie niet getrouwd of geregistreerd partners? Dan kan je partner nog geen medehuurder worden. Laat je partner zich wel meteen inschrijven op jullie gedeelde adres bij de gemeente. Zo laat je zien vanaf wanneer je partner bij je is komen wonen. Na 2 jaar kun je medehuurderschap aanvragen. Dan gelden voor je partner dezelfde huurregels als voor jou. Vul het formulier Medehuurderschap aanvragen in en stuur dit naar ons.

Download formulier

Jullie zijn getrouwd of hebben een geregistreerd partnerschap

Zijn jullie voor de Nederlandse wet getrouwd of geregistreerd partners? Dan is je partner automatisch medehuurder. Het is belangrijk om dit aan ons door te geven. Mail of stuur ons een bericht over jullie huwelijk of partnerschap en stuur deze documenten mee:

  • Een kopie van de trouwakte of partnerschapsakte.
  • Een kopie van het paspoort of identiteitsbewijs van je partner.

Mail naar of stuur alles (met genoeg postzegels op de envelop) naar:

Haag Wonen
Postbus 250
2501 CG Den Haag

Bobbi het vogeltje

Vragen over samenwonen

Kunnen kinderen medehuurder worden?

Nee, kinderen kunnen geen medehuurder worden. Dit geldt ook voor kleinkinderen die bij grootouders inwonen. Wanneer de hoofdbewoner overlijdt, zoeken we altijd een passende oplossing voor de kinderen. Lees hier meer over op de pagina Bij overlijden.