Direct naar de content

Koopwoning

Soms verkopen we een woning. Wil jij een huis van Haag Wonen kopen? Hier lees je in welke gevallen je een huurwoning kunt kopen.

Jouw huurwoning overnemen

Woon je in een huurwoning van Haag Wonen en wil je deze kopen? Dat kan wanneer het huis op onze verkooplijst staat. Bel (070) 250 70 70 of mail naar om te vragen of je jouw huurwoning kunt kopen.

Haag Wonen stopt met verhuur van een woning

Soms kiezen we ervoor om woningen niet langer te verhuren. Huizen die we niet slopen komen in de verkoop. Dit kan op 2 manieren gaan.

1. Andere huurwoning kopen met voorrang

Soms verkopen we huizen die we niet meer willen verhuren. Deze huizen vind je op Funda. Voor huurders van Haag Wonen of niet-huurders in de goede inkomensgroep geldt dat je deze huizen met voorrang kunt kopen.

Dit betekent dat je de eerste 2 weken dat het huis in de verkoop is voorrang krijgt op andere kopers die geen sociale huurwoning van ons huren. Ben je geen huurder van Haag Wonen? Je kunt dan alleen voorrang krijgen als je een éénpersoonshuishouden met een inkomen van maximaal € 61.147,- hebt of een meerpersoonshuishouden met een inkomen van maximaal € 71.147,-.

In die 2 weken geldt een vaste prijs, ook als iemand een hoger bod doet. Als er meer mensen zijn die het huis willen kopen, wijzen wij het huis toe aan:

  1. Degene die een sociale huurwoning achterlaat of, als er geen huurder meedoet, aan
  2. Degene die past in de inkomensgroep.

Als de kopers allebei even geschikt zijn, loten we.

Verkopen we het huis niet binnen de eerste 2 weken? Dan komt het huis in de gewone verkoop en kan iedereen, ook niet-huurders in andere inkomensgroepen, bieden.

Wil je meer weten over de exacte voorwaarden en regels? Bel (070) 250 70 70 of mail naar.

2. Haag Wonen vraagt of jij je huurhuis wilt kopen

Als we jouw huis willen verkopen mag jij als huurder als eerste kiezen of je jouw huis wilt kopen. We sturen je hiervoor een brief. In de brief staat de koopprijs van jouw huis en meer informatie. Wil je het huis kopen? We helpen je graag met alles regelen.

Heb je al lang geleden een brief gekregen en zou je nu alsnog willen kopen? Neem contact met ons op, dan kijken we of het huis nog steeds te koop is. Wil je het huis niet kopen? Je mag het natuurlijk gewoon blijven huren.