Direct naar de content

Uit elkaar

Hier lees je wat je moet regelen voor je huurwoning als jij en je partner uit elkaar gaan.

Ga je uit elkaar en blijft één van jullie in de huurwoning wonen? Dan moet je van alles regelen. Ben je niet getrouwd? Dan vul je een afstandsverklaring in. Ben je getrouwd of geregistreerd partners en ga je scheiden? Dan vragen we naast de afstandsverklaring om extra informatie. Neem in elk geval ook contact met ons op. We kijken samen wat er nodig is om het goed te regelen.

Afstandsverklaring als je niet getrouwd bent

 

Staat het huurcontract op jouw naam en die van je ex-partner? Dan is het meestal nodig om het formulier Afstandsverklaring in te vullen. Hierop schrijven jij en je ex-partner wie het huis verlaat en wie in het huis blijft wonen. Zo is voor ons duidelijk op welke naam wij het huurcontract zetten en van welke bankrekening je de huur betaalt.

Download formulier

Afstandsverklaring bij echtscheiding of geregistreerd partnerschap

 

Ben je getrouwd en ga je scheiden? Dan hebben we naast het formulier Afstandsverklaring aanvullende documenten nodig. Welke dit zijn staat in het formulier. Zo kunnen we alles goed regelen voor degene die in het huis blijft wonen en de eventuele kinderen die jullie hebben.

Allebei verhuizen

Ga je allebei verhuizen? Bepaal dan samen op welke datum je de huurwoning wilt verlaten. Daarna zeg je de huur op.

Nieuwe woning nodig

Ben je op zoek naar een nieuwe huurwoning? Schrijf je dan weer in bij Woonnet Haaglanden.

Bobbi het vogeltje

Vragen over uit elkaar gaan

De opzegtermijn is minimaal 1 maand van tevoren. Mag ik mijn huur ook eerder dan 1 maand van tevoren opzeggen?

Ja, dit mag zodra je weet wat je verhuisdatum is. Zet wel duidelijk de datum dat je jouw huurwoning wilt verlaten op je opzegformulier.

Download formulier

 

Mijn inkomen wordt (veel) lager, wat nu?

Op onze pagina over verlaging van je huur lees je hoe je huurverlaging aanvraagt. Ook kun je huurtoeslag aanvragen. Heb je hulp nodig? Neem contact op met ons via mijnHaagWonen of bel ons op (070) 250 70 70. We bespreken wat er aan de hand is en hoe wij je kunnen helpen.

mijnHaagWonen