Direct naar de content

Huurwoning

Zoek je een sociale of vrijesector huurwoning in Den Haag? Lees hier hoe je deze vindt.

Woonnet Haaglanden

Zoek je een huurwoning in Den Haag? Schrijf je in bij Woonnet Haaglanden. Hier vind je alle (sociale) huurwoningen van Den Haag. Via deze website reageer je ook op woningen. Lees meer over hoe je op zoek gaat naar jouw nieuwe huurwoning.

Over Woonnet Haaglanden

Reageren op een woning en accepteren

Via Woonnet Haaglanden reageer je op huurwoningen waar je graag wilt wonen. We leggen uit hoe je dit doet en wat er daarna gebeurt.

Reageren en accepteren

Passend toewijzen

Op Woonnet Haaglanden geef je aan hoe groot je huishouden is en welk inkomen je hebt. Daardoor krijg je woningen te zien die je kunt betalen en die passen bij je gezinsgrootte. Dit heet passend toewijzen. Lees er meer over.

Passend toewijzen 

Urgentieverklaring aanvragen

Heb je met spoed een huurwoning nodig? Soms kun je via de gemeente een urgentieverklaring krijgen. Lees hoe dit werkt.

Urgentieverklaring aanvragen

Welke huurwoningen verhuurt Haag Wonen?

Haag Wonen verhuurt verschillende soorten woningen in Den Haag. Hieronder lees je welke dit zijn en wat het verschil is. Sta je al ingeschreven bij Woonnet Haaglanden? Daar staat bij elke woning welke soort het is. 

Sociale huurwoningen

Sociale huurwoningen zijn betaalbaar voor de meeste mensen met een lager inkomen. De huizen hebben een huurprijs onder de sociale huurgrens. De overheid heeft in de wet vastgelegd dat je een woning kunt huren die past bij jouw inkomen en gezinsgrootte. Dit betekent dat er regels zijn die bepalen tot welke huurprijs je maximaal mag huren. Dit heet passend toewijzen. Heb je dringend een huurwoning nodig? Lees hoe het werkt met een urgentieverklaring. 

Vrije sector huurwoningen

Vrije sector huurwoningen zijn voor mensen met een inkomen boven de grens voor sociale huur. De huizen hebben een huurprijs boven de sociale huurgrens. Haag Wonen verhuurt woningen in de vrije sector. Deze woningen vind je ook op Woonnet Haaglanden.

Huurwoningen voor ouderen

Er zijn niet specifiek woningen voor senioren. Wel zijn er woningen met een minimumleeftijd voor mensen van 55 jaar en ouder. Soms zijn deze woningen ook aangepast met bijvoorbeeld bredere gangen en deurposten. Zoek je een huurwoning voor ouderen? Dat kan als je ingeschreven staat op Woonnet Haaglanden. Op Woonnet Haaglanden staat per woning of er een minimumleeftijd is en of het huis is aangepast. 

Groepswoningen voor ouderen

Haag Wonen verhuurt woningen aan het GDO (Groepswonen Door Ouderen). Deze vereniging adviseert sinds 1984 mensen met belangstelling voor groepswonen en organiseert activiteiten. Op dit moment zijn er zeventien woongroepen lid van het GDO. Deze woongroepen liggen in verschillende wijken in Den Haag. Elke groep heeft zijn eigen identiteit. Ben je hiernaar op zoek? Kijk voor meer informatie over de verschillende woongroepen en hoe je lid wordt op de website van het GDO.

Huis ruilen

Wil jij jouw sociale huurwoning ruilen met iemand anders? Dat kan volgens bepaalde regels. Op de pagina Huis ruilen lees je alles over het ruilen van je huurwoning. 

Bobbi het vogeltje

Vragen over wonen in een sociale huurwoning

Kan ik een sociale huurwoning krijgen?

Je kunt een sociale huurwoning krijgen als je (gezamenlijk) inkomen onder een bepaald bedrag blijft. Dit bedrag hangt af van de grootte van je gezin. Meer informatie hierover vind je op de website van de Rijksoverheid.

Heb ik recht op huurtoeslag?

De Belastingdienst bepaalt of je huurtoeslag krijgt en hoe veel huurtoeslag je krijgt. Op hun website kijk je of je huurtoeslag kunt krijgen. Als dit zo is, vraag je het ook daar aan.