Direct naar de content

Bij overlijden

Gecondoleerd met het overlijden van je partner, je ouder(s) of je huisgenoot. We helpen je graag in deze moeilijke tijd.

Is je dierbare met wie je samenwoonde overleden? En wil je in het huis blijven wonen? Ten eerste gecondoleerd en heel veel sterkte met het verlies. Je moet veel regelen en verwerken. Wat je kunt en moet doen voor je huurwoning leggen we per situatie uit.

Als je partner is overleden

Staat het huurcontract op naam van je partner of op jullie beide namen? Dan is het belangrijk om het huis op jouw naam te laten zetten. Dit kun je online aan ons doorgeven. Hiervoor heb je een digitale kopie of scan van de overlijdensakte nodig.

Naamwijziging doorgeven

Als je vader en/of moeder is overleden

Bel ons op (070) 250 70 70, dan kunnen we je het beste helpen. Staat het huurcontract op naam van (één van) je ouder(s) en ben je jonger dan 27 jaar? Dan zorgen we dat je in het huis kunt blijven of een andere passende huurwoning krijgt.

Als je huisgenoot is overleden

Bel ons op (070) 250 70 70, dan kunnen we je het beste helpen. Per situatie kijken we of je in het huis kunt blijven wonen.

Als je erfgenaam bent

Blijft er niemand in de woning achter? Lees hoe je in dat geval de huur opzegt.

Bobbi het vogeltje

Vragen bij overlijden

Hoe lang heb ik als nabestaande de tijd om het huis van een overleden bewoner op te ruimen?

Ten eerste gecondoleerd met je verlies en heel veel sterkte gewenst. Vanaf de dag van het overlijden heb je tot het eind van de tweede maand nadat iemand is overleden de tijd om het huis op te ruimen. Is iemand op 10 oktober overleden? Dan heb je tot 31 december de tijd. Je mag ook eerder het huurcontract beëindigen als je dit wilt. Lees meer op de pagina over Huur opzeggen.

Wat doe ik als mijn partner of vader en/of moeder is overleden?

Ten eerste gecondoleerd met je verlies en heel veel sterkte gewenst. Op de pagina Bij overlijden lees je wat je in jouw geval kunt doen. Wil je hulp? Bel ons dan op (070) 250 70 70.