Direct naar de content

Woonnet Haaglanden

Ben je op zoek naar een sociale huurwoning in Den Haag? Schrijf je in op Woonnet Haaglanden, bekijk het aanbod en reageer op een woning.

Op de website Woonnet Haaglanden  vind je alle (sociale) huurwoningen van Haag Wonen en andere woningcorporaties in de regio Haaglanden. Voordat je op woningen kunt reageren, schrijf je je daar in. Is je inschrijving klaar? Dan zie je welke (sociale) huurwoningen voor jou beschikbaar zijn. Zie je een woning waar je wilt wonen? Reageer op Woonnet Haaglanden op de woning.

Waarom inschrijven nodig is

Veel mensen zijn op zoek naar een sociale huurwoning. Om te zorgen dat iedereen evenveel kans heeft, is het nodig dat je je inschrijft. Hoe langer je bent ingeschreven, hoe meer kans je maakt. Inschrijven is ook nodig zodat we woningen met een passende huurprijs aan je kunnen laten zien. Dit heet passend toewijzen. We kijken naar je inkomen en de huurprijs van de woning. Zo weet je zeker dat je de woning kunt betalen als we hem aan je toewijzen.

Bobbi het vogeltje

Vragen over huren bij Haag Wonen

Kan ik een sociale huurwoning krijgen?

Je kunt een sociale huurwoning krijgen als je (gezamenlijk) inkomen onder een bepaald bedrag blijft. Dit bedrag hangt af van de grootte van je gezin. Meer informatie hierover vind je op de website van de Rijksoverheid.