Direct naar de content

Huurtoeslag

Huurtoeslag is een bijdrage van de overheid om de huur van je woning mee te kunnen betalen. De overheid betaalt dit zodat iedereen de kans krijgt om betaalbaar en goed te wonen.

Hoe regel je huurtoeslag

Huurtoeslag gaat via de Belastingdienst. Op hun website bereken je de huurtoeslag. Je ziet na de berekening gelijk hoe veel huurtoeslag je krijgt. Wil je meer informatie? Kijk op de pagina over huurtoeslag van de Belastingdienst. Of bel gratis de Belastingtelefoon op 0800 0543. 

Belangrijk om te weten

  • Ga je meer verdienen of komt er iemand bij je wonen? Geef dit door aan de Belastingdienst. Zij berekenen dan je huurtoeslag opnieuw.  
  • Is je huurprijs veranderd? Geef dit dan ook zo snel mogelijk door aan de Belastingdienst. Een verandering van je huurprijs heeft invloed op de hoogte van je huurtoeslag.
Bobbi het vogeltje

Vragen over de huurprijs

Ik kan mijn huur niet betalen. Wat nu? 

Neem contact op met ons via mijnHaagWonen of bel ons op (070) 250 70 70. We bespreken wat er aan de hand is en hoe wij je kunnen helpen.

mijnHaagWonen

Wanneer kan ik verlaging van mijn huur aanvragen?
Je kunt in de volgende gevallen verlaging van je huur aanvragen:
  • Je hebt in de afgelopen drie jaar een of meerdere inkomensafhankelijke huurverhoging(en) gehad en je inkomen is daarna gedaald of iemand in je huishouden heeft een handicap of chronische ziekte.
  • Je huur is in 2024 hoger dan € 577,91 en je inkomen is gedaald waardoor je recht hebt op huurverlaging naar €577,91. Je kan deze verlaging aanvragen tot en met 30 december 2024. 
  • Je hebt een sociaal huurcontract met een huur hoger dan € 879,66 en je hebt met je inkomen recht op huurtoeslag. Dan kom je mogelijk in aanmerking voor een huurverlaging tot € 879,66.

Alle informatie over de voorwaarden voor huurverlaging en hoe je het aanvraagt lees je op de pagina Verlaging huur aanvragen.  

Mijn inkomen wordt (veel) lager, wat nu?

Op onze pagina over verlaging van je huur lees je hoe je huurverlaging aanvraagt. Ook kun je huurtoeslag aanvragen. Heb je hulp nodig? Neem contact op met ons via mijnHaagWonen of bel ons op (070) 250 70 70. We bespreken wat er aan de hand is en hoe wij je kunnen helpen.

mijnHaagWonen

Verandert mijn huurtoeslag automatisch na de aanpassing van de huurprijs? 

Nee, de Belastingdienst past de toeslag pas aan het eind van het jaar aan. Als je de toeslag sneller wilt aanpassen, regel je dit via Mijn toeslagen.