Direct naar de content

Huurdersorganisatie

De huurdersorganisatie zet zich in voor alle huurders van Haag Wonen. Doe je mee?

Ben je huurder van Haag Wonen? Dan kun je lid worden van Huurdersorganisatie Haag Wonen (HOHW). Dit is een groep huurders die zich actief inzet voor alle huurders van Haag Wonen. 

Maandelijks overleg met Haag Wonen

De huurdersorganisatie spreekt 12 keer per jaar namens alle huurders met Haag Wonen. Dit is zo vastgelegd in de wet. Ook is er een afspraak waarin staat over welke onderwerpen huurders iets mogen vinden en waar Haag Wonen naar moet luisteren. Dit heet participatieovereenkomst en betekent dat je afspraken maakt over hoe je samenwerkt. 

Contact met bewonerscommissies

De huurdersorganisatie heeft ook contact met bewonerscommissies. Zo blijven de bewonerscommissies goed op de hoogte van plannen en ontwikkelingen binnen Haag Wonen en hoort de huurdersorganisatie direct van andere huurders welke onderwerpen belangrijk zijn. 

Advies geven en toestemming geven

Naast gevraagd advies kan de huurdersorganisatie ook ongevraagd advies geven aan Haag Wonen. En bij bepaalde onderwerpen moet de huurdersorganisatie toestemming geven, voordat Haag Wonen iets mag uitvoeren. Dit noem je instemmingsrecht.

Voor wie is dit interessant?

Geef je graag je mening en vind je het leuk om mee te denken over onderwerpen die voor alle huurders van Haag Wonen belangrijk zijn? Houd je van overleggen met anderen en vind je het leuk om hier iedere maand tijd aan te besteden? Dan is meedoen met de huurdersorganisatie iets voor je.

Contact

Je kunt meer lezen over de huurdersorganisatie op hun website. Wil je meedoen of heb je een vraag? Bel (070) 388 38 48 of stuur een e-mail naar  .