Direct naar de content

Huurdersorganisatie

De huurdersorganisatie zet zich in voor alle huurders van Haag Wonen. Doe je mee?

Ben je huurder van Haag Wonen? Dan kun je lid worden van Huurdersorganisatie Haag Wonen (HOHW). Dit is een groep huurders die zich actief inzet voor alle huurders van Haag Wonen. 

Participatie en overleg met Haag Wonen

De huurdersorganisatie spreekt 12 keer per jaar namens alle huurders met Haag Wonen. Dit is zo vastgelegd in de wet. Ook is er een afspraak waarin staat over welke onderwerpen huurders iets mogen vinden en waar Haag Wonen naar moet luisteren. Dit heet participatieovereenkomst en betekent dat je afspraken maakt over hoe je samenwerkt. 

Lees de participatieovereenkomst

Contact met bewonerscommissies

De huurdersorganisatie heeft ook contact met bewonerscommissies. Zo blijven de bewonerscommissies goed op de hoogte van plannen en ontwikkelingen binnen Haag Wonen en hoort de huurdersorganisatie direct van andere huurders welke onderwerpen belangrijk zijn. 

Afspraken bij renovatie en sloop

Sloop en renovatie zijn ingrijpende gebeurtenissen voor onze huurders. Dat begrijpen wij heel goed. Daarom maken we duidelijke afspraken over wat bewoners van ons mogen verwachten én welke rechten en plichten bewoners zelf hebben.

Sociaal Statuut

De Woningwet verplicht woningcorporaties om regels op te stellen over het slopen van én ingrijpend renoveren van woningen. Dit reglement is het Sociaal Statuut. Hierin staat bijvoorbeeld hoe wij onze bewoners betrekken bij de plannen en hoe we zaken regelen als de verhuiskostenbijdrage, terugkeermogelijkheid, hulp op maat en de leefbaarheid in de buurt. Voor het maken van de afspraken in het Sociaal Statuut overleggen wij met onze huurdersorganisatie (HOHW) en de gemeente.

Lees het Sociaal Statuut

Advies geven en toestemming geven

Naast gevraagd advies kan de huurdersorganisatie ook ongevraagd advies geven aan Haag Wonen. En bij bepaalde onderwerpen moet de huurdersorganisatie toestemming geven, voordat Haag Wonen iets mag uitvoeren. Dit noem je instemmingsrecht.

Voor wie is dit interessant?

Geef je graag je mening en vind je het leuk om mee te denken over onderwerpen die voor alle huurders van Haag Wonen belangrijk zijn? Houd je van overleggen met anderen en vind je het leuk om hier iedere maand tijd aan te besteden? Dan is meedoen met de huurdersorganisatie iets voor je.

Contact

Je kunt meer lezen over de huurdersorganisatie op hun website. Wil je meedoen of heb je een vraag? Bel (070) 388 38 48 of stuur een e-mail naar  . 

×

Spoedlijn minder goed bereikbaar
Onze spoedlijn is minder goed bereikbaar vanwege drukte op de lijn. Dat zorgt voor lange wachttijden. Het duurt daarom helaas even voordat je iemand aan de lijn krijgt. Vooral vanaf de vrijdagmiddag en gedurende weekenden kunnen wachttijden oplopen. Hou hier rekening mee als je de spoedlijn belt.

Géén dringende spoed en kan je vraag of melding wachten?
Bel ons dan de eerstvolgende werkdag tijdens de normale openingstijden: maandag t/m donderdag van 8.00 uur tot 16.30 uur en vrijdag van 8.00 uur tot 12.00 uur.

Onze excuses voor het ongemak.