Direct naar de content

13 december 2023

Een nieuwe baan én meebouwen aan je eigen buurt: hoe mooi is dat?

Bobbi het vogeltje

Dit jaar werd in Den Haag Zuidwest voor het eerst een reeks DOE-dagen georganiseerd: dagen waarop werkzoekenden kennis kunnen maken met een nieuw vak, zoals schilder-, onderhouds- en groenwerk. Tijdens zo’n dag ontmoeten werkzoekenden verschillende bedrijven, krijgen ze een kijkje in de keuken én stropen ze de mouwen op om erachter te komen wat het werk echt inhoudt. Zijn ze enthousiast? Dan volgt een leertraject, waarna ze gelijk aan de slag kunnen bij een van de deelnemende bedrijven. Inmiddels zijn negentien mensen in opleiding voor werk in dagelijks onderhoud. Elf deelnemers hebben het schilderstraject succesvol afgerond en zijn nu werkzaam als schilder. Hoe mooi is dat?

Een van hen is John. Voorheen werkte hij in de logistiek, maar hij was nu klaar voor een nieuwe stap naar ander werk. Dit voorjaar zag hij een berichtje op facebook over de schilder DOE-dag en besloot zich aan te melden. Dat bleek een goede zet: na het leertraject met succes afgerond te hebben, werkt John nu met veel plezier als leerling-schilder.

“Ik ben erg trots”

Zijn werkdag brengt hij momenteel door aan de Gaarde in Vrederust. Als kersverse schilder werkt hij daar mee aan het groot onderhoud van woningen van Haag Wonen. John: “Ik ben blij dat ik me heb aangemeld voor de DOE-dag. Het was een hele ervaring: ik heb veel geleerd. Ik vind het leuk wat ik doe en heb plezier met mijn collega’s. Als schilder werk je best wel precies: alles moet netjes zijn. Je moet ervan houden om iets mooi te maken. Ik ben er heel trots op dat ik dit nu doe.”

“Iedereen moet kunnen meedoen in onze mooie stad”

Barbara de Jong van Haag Wonen: “Ik ben er erg trots op om te zien dat we met de DOE-dagen al zoveel mensen in Den Haag aan nieuw werk hebben geholpen. Iedereen in onze mooie stad moet kunnen meedoen, ongeacht waar je woont of wat je achtergrond is. Daarom zorgen we niet alleen voor betaalbare woningen, maar werken we ook samen met partners om onze bewoners kansen te bieden. Tegelijkertijd werven we zo nieuw personeel dat aan de slag gaat met het onderhoud aan onze woningen. Een echte win-winsituatie!”

Samen werken aan de toekomst van Den Haag Zuidwest

De DOE-Dagen zijn een initiatief van de gemeente Den Haag, opleider ROC Mondriaan, de Haagse woningcorporaties Staedion, Hof Wonen en Haag Wonen en verschillende onderhoudsbedrijven. Het initiatief biedt werkzoekenden de mogelijkheid om een opleidingstraject te volgen en nieuw werk te vinden, waarmee ze direct meebouwen aan de toekomst van hun eigen buurt.

Ben jij ook op zoek naar nieuw werk en wil je meebouwen aan je buurt?

Volgend jaar organiseren we nieuwe DOE-dagen. Houd Facebook, LinkedIn en de website van Haag Wonen in de gaten.