Direct naar de content

15 september 2023

Feest in de Coevordenstraat: de renovatie van 78 woningen is begonnen! 

Bobbi het vogeltje

De eerste stap richting betere en duurzamere woningen is gezet
Om dit te vieren organiseerden we samen met onze aannemer Era Contour een feestelijke bijeenkomst! Een koffiekraam, muziek en de gelegenheid om gezellig met elkaar bij te praten. Ook een ijsje mocht niet ontbreken, want het was prachtig weer. Zowel de bewoners van de Coevordenstraat als de Melis Stokelaan en de Leggelostraat waren uitgenodigd.

Startfeestje Coevordenstraat

Een toekomstbestendig, comfortabel én energiezuinig thuis 
Wij pakken de woningen aan de Coevordenstraat flink aan. Dénise Hijdra, projectmanager van Haag Wonen, vertelt er meer over: “Super dat we woningen energiezuiniger maken, zodat onze bewoners hier comfortabel kunnen wonen! Dat doen we door de woningen te isoleren met onder andere isolerend dubbelglas (HR++). Zijn de keuken, badkamer en toilet aan vervanging toe? Dan worden deze ook meteen vervangen. De woningen worden voorbereid op gasloos koken en we plaatsen een nieuw ventilatiesysteem in de woningen. Ook schilderen we de portieken, vervangen we de voordeuren en we geven de balkons een opknapbeurt.“

Voor de bewoners staan logeerwoningen klaar, waar zij tijdens de werkzaamheden in hun woning tijdelijk naartoe kunnen. Deze woningen hebben we helemaal ingericht. Alles is hier aanwezig. Als ze weer terugkomen in de woning is alles weer zo goed als nieuw! Een toekomstbestendig, comfortabel én energiezuinig thuis. 

Verder in gesprek met bewoners 
Wij vinden het belangrijk om bewoners zo goed mogelijk te betrekken bij onze plannen. Dat doen we op verschillende manieren. Zo gingen we na het startfeestje, samen met onze partners BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en de gemeente Den Haag, verder in gesprek met bewoners. We vroegen bewoners naar hun ideeën en behoeftes voor de binnentuin, nieuwbouw en activiteiten in de wijk. Dat leverde mooie inzichten op die ons helpen bij het maken van de plannen. Zo bouwen we samen verder aan onze mooie stad! Hoe mooi is dat? 

Bouwbord Coevordenstraat

Een combinatie van renovatie en nieuwbouw 
We verbeteren en verduurzamen de 78 woningen aan de Coevordenstraat. Aan de Melis Stokelaan en de Leggelostraat gaan we 128 woningen slopen. Die woningen vervangen we door méér en betere nieuwbouwwoningen. Door te renoveren én te vernieuwen, vangen we meerdere vliegen in één klap. De woningen blijven betaalbaar, worden energiezuinig en er komt een mix van verschillende type woningen. En het mooiste is natuurlijk dat er meer woningen op dezelfde plek terugkomen. Zo kunnen we meer mensen blij maken met een betaalbare en fijne woning in onze mooie stad Den Haag!