Direct naar de content

26 juli 2023

Feest in Vrederust: eerste verduurzaamde woningen opgeleverd

Bobbi het vogeltje

Het was vorige week feest bij De Gaarde in Vrederust! De eerste 18 woningen van het groot onderhoudsproject zijn klaar! Alle bewoners van het eerste blok zijn inmiddels weer thuis. Thuis in een woning die verbeterd en verduurzaamd is. Dat verdiende natuurlijk een feestelijk moment, met ijskar, een Haag Wonen-tasje met wat leuks voor de bewoners en bijpraten met elkaar.

“Eerste geluiden van bewoners zijn erg positief!”

Sociaal Projectleider bij Haag Wonen Guus Frenay: “De eerste geluiden van bewoners zijn erg positief! Ze zijn blij met de verduurzaming, vooral met de zonnepanelen. En we krijgen al signalen dat het een stuk stiller is in huis: dat vinden bewoners erg fijn. Als straks de winter begint, zullen ze hier nog blijer zijn. Sommige bewoners vonden het wel lastig om tijdens de werkzaamheden tijdelijk ergens anders te moeten verblijven. Dat is natuurlijk heel begrijpelijk: het kan ook zorgen met zich meebrengen. Deze bewoners hebben we zo goed mogelijk proberen te helpen. Wat erg fijn is om te zien, is dat bewoners van het eerste blok de bewoners die later aan de beurt zijn geruststellen en vertellen dat ze goed zijn ondersteund. Hoe mooi is dat?”

De werkzaamheden aan het tweede blok zijn al gestart. Na de bouwvak gaan we, samen met onze partner Weijman, vol energie weer verder om meer bewoners blij te maken!

×
×