Direct naar de content

21 mei 2021

Schilderswijkers: met elkaar, voor elkaar

Bobbi het vogeltje

Op donderdag 20 mei 2021 woedde een grote brand aan de Wouwermanstraat in Den Haag. Zo’n veertig woningen zijn onbewoonbaar geraakt door de brand.

UPDATE DINSDAG 25 MEI:
Na de brand aan de Wouwermanstraat is een groot aantal mensen en organisaties in actie gekomen om de gedupeerden van de brand een helpende hand toe te steken. Er is vanuit heel het land massaal gereageerd op de oproep van bewonersorganisatie De Paraplu om spullen in te zamelen. Daarom is deze actie inmiddels beëindigd. De ingezamelde spullen worden nu geïnventariseerd en zo snel mogelijk aangeboden aan de bewoners die dit nodig hebben. Een financiële bijdrage kan nog wel worden geleverd tot en met 31 mei. Ook hier is al veel op gereageerd, waardoor al meer dan 24.000 euro is opgehaald. Wilt u een financiële bijdrage leveren? Onderaan dit bericht leest u hoe.

———————————————————

Zo’n 50 bewoners kunnen door de verwoestende brand niet meer terugkeren naar hun woningen. De schade aan alle woningen is enorm, de schade bestaat uit brand, water en rookschade.

Bewonersorganisatie De Paraplu heeft in samenwerking met diverse partners uit de wijk een bijeenkomst georganiseerd over hoe de bewoners die slachtoffer zijn geworden van de grote brand aan de Wouwermanstraat te helpen. Zij stellen een vast inzamelpunt beschikbaar voor kleding, toiletspullen en speelgoed. Daarnaast zamelen zij geld in als bijdrage voor de slachtoffers en kijken naar andere kanalen om de bewoners in hun vraagbehoefte te voorzien.

Wilt u kleding, toiletspullen en speelgoed doneren?

Breng deze dan naar één van onderstaande vaste inzamelpunten.

Stichting as-Soennah

Fruitweg 5-9
2525 KE Den Haag
(hoofdingang Energiestraat)

Talentenhuis

Ferdinand Bolstraat 33
2525 XH Den Haag

Van 12.00 tot 21.00 uur kunt u de spullen afgeven op deze locaties. Vriendelijk verzoek schone en bruikbare spullen goed en netjes in te pakken.

Wilt u een geldbedrag beschikbaar stellen?

Bijvoorbeeld voor de aanschaf van toiletspullen enzovoorts. Dan kunt u uw bijdrage storten op IBAN NL25INGB0004505123 t.n.v. Bewonersorganisatie Schilderswijk de Paraplu o.v.v. bijdrage slachtoffers brand Wouwermanstraat.

De inzamelingsactie loopt tot en met 31 mei 2021.

Heeft u vragen?

U kunt bewonersorganisatie Schilderswijk de Paraplu bereiken via info@parapludh.nl.

Foto: Owen O’Brien