Direct naar de content

16 juni 2023

Vruchtbare eerste bijeenkomst van het leer- en innovatienetwerk SROI Duurzame impact

Bobbi het vogeltje

Zo’n 50 afgevaardigden van woningcorporaties Haag Wonen, Hof Wonen en Staedion, Gemeente Den Haag, opleider ROC Mondriaan en verschillende schilder-, onderhoud-, timmer- en groenbedrijven kwamen gisteren samen bij ROC De Meppel in Den Haag Zuidwest. Het doel? Met elkaar nieuwe kansen creëren om onbenut talent en werk in de bouw, techniek en groen bij elkaar te brengen. Een succesvolle middag met grote inzet en betrokkenheid van alle partners om samen de volgende stappen te zetten voor sociale impact in de wijken.

Samenwerking tussen coalitie Wonen, Onderwijs en Werk en leveranciers: win-winsituatie

De bijeenkomst werd georganiseerd door de coalitie Wonen, Onderwijs en Werk. De coalitie is een samenwerkingsverband van woningbouwcorporaties Haag Wonen, Hof Wonen, Staedion, Gemeente Den Haag en ROC Mondriaan. De partners werken samen met leveranciers (bouw-, techniek- en groenbedrijven) aan het creëren van kansen in Den Haag Zuidwest, maar ook daarbuiten, om werk en onbenut talent bij elkaar te brengen. Het initiatief biedt werkzoekenden zo de mogelijkheid om nieuw werk te vinden en direct mee te bouwen aan de toekomst van hun eigen wijk. En leveranciers krijgen nieuw, gemotiveerd personeel dat aan de slag gaat met de grote opgaven in Den Haag Zuidwest op het gebied van onderhoud, verduurzaming, groen en woningbouw. Een win-winsituatie.

“Veel verbinding een gezamenlijk doel”

Barbara de Jong, kwartiermaker SROI bij Haag Wonen: “Ik heb deze middag vooral veel verbinding gevoeld. Tussen de leveranciers onderling, maar ook tussen de corporaties. Daar ben ik erg blij om, want we hebben elkaar hard nodig. Alleen met een goede en positieve samenwerking met de andere corporaties, de gemeente, ROC Mondriaan, de leveranciers en andere stakeholders kunnen we écht sociale impact maken. Door goed samen te werken en met elkaar in dialoog te gaan over wat er nodig is – zowel vanuit de corporaties als vanuit de leveranciers – kunnen we zoveel mogelijk mensen een duurzame arbeidsplaats geven. En zo bijdragen aan de bestaanszekerheid en leefbaarheid van onze bewoners in de wijken. Er staan al uitnodigingen open om verder met elkaar in gesprek te gaan over het vervolg.”

“Intrinsieke motivatie en drempels wegnemen”

Susan van der Steen, manager Wonen bij Haag Wonen: Wat was dit een mooie middag! Wat ik vooral heb gezien, is de intrinsieke motivatie van de aanwezigen. Iedereen staat klaar om te zoeken naar kansen om het arbeidspotentieel van mensen uit de wijk te verbinden aan de grote opgave die we hebben op het gebied van bouwen, schilderen en verduurzamen. In Zuidwest, maar ook in andere wijken. De win-winsituatie wordt door iedereen gevoeld. We hebben ook gesproken over oplossingen om drempels en belemmeringen weg te nemen, zodat bedrijven sneller instappen. Bijna iedereen tekende aan het einde van de middag ons ‘samenwerkingsbord’: een mooi commitment voor verdere invulling van onze gezamenlijke opgave.”

×
×