Direct naar de content

18 juni 2024

47 woningen aan de Hendrik Zwaardecroonstraat klaar voor de toekomst

Bobbi het vogeltje

Samenwerken aan onze mooie stad! Hoe mooi is dat? Een goed voorbeeld hiervan is ons renovatie- en verduurzamingsproject aan de Hendrik Zwaardecroonstraat in de Haagse wijk Bezuidenhout. Samen met onze ketenpartner Dura Vermeer zijn we afgelopen zomer gestart met de flinke verbouwing van 47 woningen. Nu is het project helemaal afgerond en kunnen bewoners hier weer jaren prettig, comfortabel en energiezuinig wonen!

We zetten ons in voor verduurzaming én verbetering
Er is veel aan de woningen gedaan om deze toekomstbestendig te maken voor de huidige en toekomstige bewoners. We hebben nieuwe badkamers, keukens en toiletten geplaatst. We hebben de isolatie en ventilatie flink verbeterd, ervoor gezorgd dat bewoners gasloos kunnen koken en de buitenkant aangepakt voor een frisse uitstraling. We gaan graag een stapje verder voor onze bewoners. Projectmanager Marco van den Ende vertelt: ”Het bijzondere aan dit project, is dat wij samen met de bewoners hebben gekeken naar een verbeterde indeling van de woning. Zo is de woonkamer naar de tuinkant verplaatst, met een open keuken. Ook zijn er openslaande deuren naar de tuin. Iedereen is daar heel blij mee!”

”Ik kom dadelijk gewoon in een heel nieuw huis terecht”
Eén van de bewoners van de Hendrik Zwaardecroonstraat vertelt: ”Helemaal goed geregeld allemaal. Ik kom dadelijk gewoon in een heel nieuw huis terecht. Dat gebeurt niet veel natuurlijk. Alles is dan vernieuwd!” Dit kunnen wij als Haag Wonen natuurlijk niet alleen. Daarom zijn wij zo blij met onze partners in de stad, zoals onze ketenpartner Dura Vermeer. Samen zetten we ons in voor het woonplezier van bewoners. Dit bleek ook tijdens de evaluatie, want de bewonerstevredenheid was maar liefst een 8,5! Daar mogen we echt trots op zijn.

Afsluiten met een opleverfeest
Om het project goed af te ronden, gaven we een opleverfeest. Een mooi moment om samen met bewoners te vieren dat ze een toekomstbestendige woning hebben. Er was een poffertjeskraam en een koffiekar. Ook verzorgden we de geveltuintjes en de beplanting voor aan de balkons. Het groenere straatbeeld maakt het echt helemaal af.

Meer weten over de renovatie van de Hendrik Zwaardecroonstraat? Bekijk de video hieronder!