Direct naar de content

25 juli 2023

Arjan van der Helm nieuwe Directeur Financiën bij Haag Wonen

Bobbi het vogeltje

Per 1 augustus start Arjan van der Helm als Directeur Financiën bij Haag Wonen. Hij volgt Bert van der Ent op, die de rol gedurende anderhalf jaar interim vervulde. Arjan gaat zich inzetten voor een gezonde en duurzame financiële huishouding van de organisatie en de doorontwikkeling van de afdeling Financiën. Arjan: “Ik kijk ernaar uit om mee te werken aan een woningcorporatie die als voorbeeld kan dienen voor heel Nederland.”

Arjan heeft een brede financiële achtergrond en leiderschapservaring. Hij werkte tien jaar voor EY accountants in de auditpraktijk, waarvan vijf jaar in leidinggevende rollen. In deze tijd had hij verschillende woningcorporaties als klant en leerde hij de financiële wereld van de sector goed kennen. Tot zijn verantwoordelijkheden behoorde het controleren van jaarrekeningen en beoordelen van de interne beheersingsomgeving en financiële continuïteit van klanten. Hij zette zich ook in als trainer en coach voor de ontwikkeling van collega’s. Sinds 2019 werkte hij bij de Hogeschool Rotterdam. Als manager Financial Control bouwde hij aan zijn afdeling. Na een interne herstructurering werd hij als manager Internal Control & Accounting verantwoordelijk voor de afdelingen Financial Control, Tax Control en het Financial Service Center.

“Hoe cliché ook: geld kun je maar één keer uitgeven”

Arjan kijkt ernaar uit om zijn financiële kennis en ervaring voor Haag Wonen in te zetten. “Ik zie in Haag Wonen een ambitieuze club met enthousiaste mensen die zaken willen aanpakken. Dit past bij mij als mens. De organisatie staat voor grote uitdagingen: het betaalbaar houden van sociale huurwoningen, nieuwe woningen bouwen en meegaan in de energietransitie. In dit speelveld moet de organisatie financieel gezond blijven. Daar ligt een prachtige uitdaging voor mij als directeur financiën. Want hoe cliché ook: geld kun je maar één keer uitgeven. Dit betekent niet dat je ieder dubbeltje drie keer moet omdraaien, maar wel dat je goed moet nadenken of iets bijdraagt aan de doelstellingen van de organisatie. Zeker in deze sector, waar het gaat om geld van huurders. Hier draag ik graag mijn steentje aan bij – vanuit samenwerking en verbinding met zowel collega’s binnen de organisatie als samenwerkingspartners van buiten.”

“We willen het maximale doen met de middelen die we hebben”

Bestuursvoorzitter van Haag Wonen Mohamed Baba: “Als ambitieuze volkshuisvester zetten we in op brede volkshuisvesting. We willen dat mensen goed en betaalbaar wonen in wijken waar ze zich prettig en veilig voelen. De opgaven zijn groot: we bouwen nieuwe woningen om het woningtekort terug te dringen, verbeteren en verduurzamen bestaande woningen en werken hard aan leefbare wijken. Om onze ambities te halen, is het nodig dat ons eigen huis op orde is. Hier hebben we de afgelopen jaren hard aan gewerkt. De basis staat. Samen met Arjan gaan we verder bouwen aan onze financiële huishouding en duurzame financiële continuïteit. Zodat we het maximale kunnen doen met de middelen die we hebben en we onze beloften kunnen waarmaken. We kijken uit naar Arjans komst en naar een mooie samenwerking! En we danken Bert van der Ent voor zijn waardevolle inzet afgelopen anderhalf jaar.”