Direct naar de content

27 juni 2024

Feest! Eerste deel renovatie en verduurzaming woontoren Witte Anna klaar 

Bobbi het vogeltje

De bewoners van de 62 woningen in het laagbouwgedeelte van woontoren Witte Anna gaan de zomer in met een volledig vernieuwde en verduurzaamde woning. Het eerste deel van de grootschalige renovatie zit er namelijk op én de steigers staan klaar voor de volgende fase: het aanpakken van de hoogbouw! De perfecte gelegenheid voor een viering met bewoners, betrokken collega’s van Haag Wonen, renovatiepartner Dura Vermeer Bouw Heyma en haar bouwpartners.

Begin dit jaar maakten we, samen met Dura Vermeer, de start aan de grondige renovatie en verduurzaming van de Haagse woontoren Witte Anna. De toren telt maar liefst 26 verdiepingen met (onder andere) 166 huurwoningen van Haag Wonen. De 62 woningen in de laagbouw zijn inmiddels opgeleverd. Nu maken we een start met de hoogbouw, waarvoor de steigers nu op hun hoogste punt staan.

Een mijlpaal om samen te vieren
Vandaag vierden we het startschot van de werkzaamheden in de hoogbouw en de oplevering van de woningen in de laagbouw. Een feestelijk moment met een patatkraam, een ijskar en de gelegenheid om gezellig met elkaar bij te praten in de zon. Projectmanager vastgoed bij Haag Wonen Stephan Grootswagers: ‘Een goed moment om samen met bewoners en partners even stil te staan en te vieren wat we al bereikt hebben! Nu de steigers op het hoogste punt staan, kunnen we verder met de werkzaamheden aan de hoogbouw. Zodat straks ook deze bewoners kunnen genieten van een goed geïsoleerde, gasloze én comfortabele woning.’

Samenwerken met en voor bewoners
Mike Luiten, bedrijfsleider Dura Vermeer: ‘Het Is fantastisch om te zien hoe het team van Haag Wonen, Dura Vermeer en onze bouwpartners samenwerken met en voor bewoners . Ik ben trots op het resultaat, waar echt samenwerken toe kan leiden. Met het behalen van het hoogste steigerpunt rondom de toren is dat tegelijkertijd de start van de werkzaamheden aldaar. De bewoners van de woontoren Witte Anna hebben straks allemaal een fijn én duurzaam en huis.’

Het gebouw en de woningen worden flink onder handen genomen
We vervangen alle oude badkamers, keukens en toiletten en vernieuwen de installaties en ventilatie. De woningen worden aangesloten op het warmtenet en volledig gasloos gemaakt, kozijnen worden vervangen in de hoogbouw en het platte dak van de laagbouw geïsoleerd. Per woning duren de werkzaamheden zo’n vier weken. Bewoners kunnen gebruikmaken van een volledig ingerichte logeerwoning in de buurt. Naar verwachting zijn alle werkzaamheden in oktober klaar.

×