Direct naar de content

23 maart 2023

Feestelijke aftrap groot onderhoud en verduurzaming in Vrederust

Bobbi het vogeltje

Vanaf volgende maand stropen we, samen met onze samenwerkingspartner Weijman Vastgoedonderhoud, de mouwen op voor onze bewoners in Vrederust. We verbeteren en verduurzamen daar 149 woningen, zodat onze bewoners er met nog meer plezier kunnen wonen in een comfortabel en energiezuinig huis. Op 21 maart was de feestelijke aftrap. Bestuurders van Haag Wonen Mohamed Baba en Ria Koppen tekenden met directeur Peter Kraaijeveld van Weijman Vastgoedonderhoud de aannemingsovereenkomst. We zijn erg blij om vervolg te geven aan een krachtige samenwerking met onze partner Weijman Vastgoedonderhoud. 

Van links naar rechts: Eric van de Pol (Weijman), Mohamed Baba, Ria Koppen en Peter Kraaijeveld (Weijman)

Van links naar rechts: Peter Kraaijeveld, Guus Frenaij, Mohamed Baba, Ria Koppen, Hans van Doeveren, Eric van de Pol, Denise Hijdra en Gideon Willemsen 

Wat gaan we doen?

We isoleren en verbeteren 149 woningen aan De Gaarde en de Vrederustlaan en bereiden ze voor op een gasloze toekomst. Alle woningen krijgen zonnepanelen, dubbelglas en een nieuwe CV-ketel. In deze woningen is het straks ook mogelijk om over te gaan op elektrisch koken. Bewoners kunnen zelf kiezen of zij op gas willen blijven koken of overstappen op elektrisch. En met een geïsoleerd dak en verbeterde ventilatie zijn de woningen een stuk comfortabeler en energiezuiniger. We schilderen de kozijnen en waar nodig vervangen we de leidingen en radiatoren. Zijn de keuken, badkamer en toilet aan vervanging toe? Dan vervangen we die ook meteen. De 7 bedrijfsruimten onder de woningen krijgen ook een geïsoleerde gevel én dubbelglas en het paviljoen aan de Vrederustlaan knappen we op.

Ook de buitenkant krijgt een grondige opknapbeurt

Het oog wil natuurlijk ook wat! Daarom knappen we ook de buitenkant van het gebouw op. Samen met de bewoners maakten we een keuze uit verschillende kleurenvoorstellen van de architect. En de balkonhekken schilderen we in een kleur die past bij de buitenkant van het gebouw. We pakken, in samenspraak met bewoners, ook de binnentuinen aan. Dit doen we in samenwerking met onze partner T&G Terrein en Groenvoorziening en Urban Sync. Het resultaat? Een compleet opgeknapte woning, woongebouw en woonomgeving!

Partner in de stad

Wij kunnen veel doen voor onze huurwoningen en de buurt. Maar door samen te werken met anderen, kunnen we nog meer verschil maken voor mensen in Den Haag. Als betrouwbare partner bereiken we meer en bouwen we aan een stad waarin iedereen mee kan doen.

Bekijk de projectpagina