Direct naar de content

2 december 2021

Fire Control plaatst rookmelders in opdracht van Haag Wonen

Bobbi het vogeltje

Fire Control begint in december 2021 in opdracht van Haag Wonen met het plaatsen van rookmelders in alle huurwoningen.

Vanaf juli 2022 gaat een nieuwe wetgeving in dat er op iedere woonlaag minimaal één rookmelder aanwezig moet zijn. Deze regeling bestond al eerder voor nieuwbouwwoningen, vanaf juli 2022 geldt dit ook voor bestaande bouw. Heeft u nog geen rookmelder in uw woning? Dan plaatst Fire Control deze binnenkort in uw woning.

’s Nachts vallen de meeste slachtoffers door het inademen van rook

Dit komt doordat uw reuk ’s nachts niet werkt. Een rookmelder kan u in dit geval alarmeren, zij detecteren de rook voor u. Daarom is het belangrijk dat u een rookmelder in uw woning heeft.

Eén rookmelder per woonlaag

Afhankelijk van uw woning krijgt u één of meerdere rookmelders. Woont u in een appartement of flatwoning? Dan is één melder voldoende. Woont u in een eengezinswoning of maisonnette? Dan zijn meerdere melders noodzakelijk. Deze rookmelders krijgt u gratis en zijn voorzien van een herkenbare Haag Wonen sticker.

U ontvangt een brief wanneer we bij u langskomen

Fire Control plaatst de rookmelders in opdracht van Haag Wonen. Het plaatsen duurt maximaal 10 minuten. Bent u niet huis? Dan ontvangt u een ‘niet thuis’ kaartje waarmee u een andere afspraak kunt inplannen.