Direct naar de content

1 juni 2023

Leerlingen nemen roer over van bestuursvoorzitter Haag Wonen

Bobbi het vogeltje

Op 1 juni 2023 organiseerde JINC het jaarlijkse evenement JINC Baas van Morgen. Dan staat de top van verschillende Nederlandse organisaties haar stoel af aan een jonge baas. Bijna 500 jongeren tussen 10 en 16 jaar kregen de kans om leiding te nemen. Ook Haag Wonen verwelkomde een baas van morgen. Of beter gezegd: twee bazen. Safouane en Ayman (beiden 15) kwamen een dag op de stoel zitten van onze bestuursvoorzitter Mohamed Baba. “Het was een plezier om de bazen op bezoek te hebben. Ze deden enthousiast mee en waren nieuwsgierig naar de wereld van Haag Wonen. Ze gaven ons mooie tips en inzichten mee.”

“We vonden het leuk om mee te denken”

De twee jonge bazen kregen een kijkje in de keuken van Haag Wonen. Ze schoven aan bij belangrijke vergaderingen, ontmoetten medewerkers en kregen een rondleiding langs huizen die Haag Wonen – in hun eigen buurt – verhuurt. Daar konden ze ons meteen vertellen wat zij zélf belangrijk vinden in de buurt, bijvoorbeeld speeltuintjes voor kleine kinderen en voetbal- en basketbalkooien voor jongeren. Ze hadden ook wijze tips: ‘Maak eerst af wat je moet afmaken en begin dan iets nieuws’ en ‘Niet alleen de klant is koning. Ook de medewerkers. Waardeer wat je in huis hebt’. Safouane en Ayman: ‘’We vonden het een heel leuke dag. We vonden het vooral leuk om mee te denken. Bijvoorbeeld over het inrichten van een pleintje of veldje.”

Op pad in de wijk

“Leefwereld vergroten”

Haag Wonen zet zich als maatschappelijke partner in de stad in voor goed en betaalbaar wonen. Dat gaat niet alleen over goede, duurzame en toekomstbestendige huizen. Mohamed Baba: “Met veel partners werken we samen om de leefbaarheid en bestaanszekerheid van onze bewoners te versterken. Dat doen we via verschillende initiatieven die bijdragen aan onder andere ontwikkelmogelijkheden in werk en onderwijs. De JINC Baas van Morgen ondersteunen we dan ook van harte. We zetten onze deur graag open om leerlingen nieuwe inzichten te bieden, hun leefwereld te vergroten en ze zo op weg te helpen richting een goede start op de arbeidsmarkt later. En wie weet komen ze op een dag bij Haag Wonen werken!”

“Meelopen geeft boost aan zelfvertrouwen”

JINC-directeur Daniël Roos: “We weten dat de leerlingen veel leren van deze dag. Ook geeft het meelopen een enorme boost aan hun zelfvertrouwen. En minstens zo belangrijk: ze komen op een veilige, laagdrempelige manier letterlijk en figuurlijk buiten hun comfort zone. Zoeken de leerlingen een stageplek, advies of begeleiding bij een baan? Dan hebben ze na deze onvergetelijke dag het telefoonnummer van een invloedrijke kruiwagen op zak.”

Mohamed Baba en Daniël Roos

Over JINC 

Ieder kind heeft talent. Ook de honderdduizenden Nederlandse kinderen die opgroeien in een omgeving met veel werkloosheid en weinig rolmodellen. Daarom strijdt JINC al bijna 20 jaar voor een maatschappij waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt. Een Nederland waarin ieder kind kansen krijgt.  Om dat te bereiken, helpt de non-profitorganisatie kinderen van 8 tot 16 jaar aan een goede start op de arbeidsmarkt. Via de JINC-programma’s maken zij kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren. Zo krijgen dankzij JINC jaarlijks tienduizenden basisschool- en vmbo-leerlingen de kans om te groeien. JINC werkt samen met het onderwijs en partners uit het bedrijfsleven.