Direct naar de content

29 juni 2023

Goede opkomst bijeenkomst voor bewoners en omwonenden over de nieuwbouwplannen in de Heesterbuurt 

Bobbi het vogeltje Weigeliaplein nieuwbouwplannen

Op 27 juni vond een bijeenkomst plaats voor bewoners en omwonenden over nieuwbouwplannen voor de Vlierboomstraat, Hortensiastraat, Ribesstraat, Weigeliaplein en de Kamperfoeliestraat. Tussen 16.00 en 20.00 uur konden bewoners en omwonenden komen kijken op locatie in het wijkcentrum ’t Lindenkwadrant. Daar was van alles te zien rondom de nieuwbouwplannen De Vijf Heesters. Natuurlijk was er ook alle gelegenheid om vragen te stellen. We kijken terug op een drukbezochte middag en avond met goede vragen en een prettige sfeer.

De woningen aan het Weigeliaplein, de Ribesstraat, Vlierboomstraat, Kamperfoeliestraat en de Hortensiastraat worden vervangen. Waar nu nog 395 verouderde woningen staan, komen straks gloednieuwe sociale huurwoningen terug. Modern, betaalbaar, gasloos en energiezuinig. We willen meer woningen terugbouwen zodat er meer sociale huurwoningen beschikbaar komen. Met daaraan toegevoegd een mix van vrije sector woningen en een aantal koopwoningen. Zo kunnen we meer betekenen voor het woningtekort in onze mooie stad.

Bedankt voor meedenken en alle ideeën

Eerder dit jaar organiseerden we een informatiemarkt voor bewoners en omwonenden. Daarbij kon je je inschrijven om mee te denken met dit nieuwbouwproject. We kregen veel aanmeldingen. Samen organiseerden we verschillende brainstormsessies. Hier konden bewoners en omwonenden hun meningen en ideeën delen over het nieuwbouwproject De Vijf Heesters. Hierdoor kregen we een beter beeld van de wensen van bewoners.

Tijdens de bijeenkomst op 27 juni konden bewoners zien welke ideeën we hebben verwerkt in de uiteindelijke plannen. Hierover gingen Haag Wonen, gebiedsontwikkelaar AM, Architektenkombinatie en OKRA Landschapsarchitecten met bewoners en omwonenden in gesprek. Ook waren er vertegenwoordigers van de Gemeente Den Haag aanwezig. Er waren veel positieve geluiden over de getoonde kwaliteit. Op een aantal punten was er ook zorg. Ook dat is prettig besproken.

Belangrijk om bewoners en omwonenden te betrekken

Wij vinden het belangrijk om bewoners en omwonenden zo goed mogelijk te begeleiden en te betrekken bij onze nieuwbouwplannen. Dat doen we op verschillende manieren. Ook de gemeente Den Haag vindt dat belangrijk. Daarom werken we samen aan het planuitwerkingskader. Dat noemen we ook wel een PUK. Vanuit dit traject zetten we steeds de juiste stappen voor dit nieuwbouwproject De Vijf Heesters.

Hierbij blijven we inzetten op participatie met bewoners en omwonenden. We kijken ernaar uit verder te gaan met alle voorbereidingen. Zodra de ontwerpen voldoende uitgewerkt zijn, nodigen we geïnteresseerde bewoners en omwonenden uit voor een vervolgbijeenkomst.

Op de hoogte blijven van dit project?

Op de website De Vijf Heesters vindt u alles over het project, de bijeenkomsten, de brainstormsessies en verdere ontwikkelingen.