Direct naar de content

22 november 2023

Grote belangstelling voor de Energie Revolutie in de Schilderswijk

Bobbi het vogeltje

Op zoek naar manieren om te besparen op de energierekening? Deze vraag bracht meer dan 40 bewoners uit de Schilderswijk naar Buurthuis Samson in de Van Ostadestraat. Op maandag 20 november werden daar vragen beantwoord over energiebesparing. Deze middag was speciaal georganiseerd voor huurders van Haag Wonen in samenwerking met diverse partners in de stad.

De middag begon met een leuke voorstelling voor kinderen van 4 tot 8 jaar. Een acteur beeldde het verhaal van Rupsje Nooitgenoeg uit. Na de voorstelling volgde een informatiemarkt. Verschillende partners die zich bezighouden met duurzaamheid informeerden bewoners over energiebesparing. Joris Wijsmuller, voormalig wethouder en nu directeur van Duurzaam Den Haag, opende de informatiemarkt.

Gezellig samen eten met mensen uit de buurt
De avond werd gezellig afgesloten met een heerlijke maaltijd, bereid door een groep vrouwen die koken in Buurthuis Samson. De opkomst was positief, met zo’n 40 aanwezige bewoners, waaronder veel huurders van Haag Wonen.

Mooie stad 
Naast het verduurzamen en het betaalbaar houden van de huurwoningen, wil Haag Wonen huurders ook graag informeren over hoe zij zelf energie kunnen besparen. Daarvoor vindt Haag Wonen het belangrijk om samen te werken met verschillende partners in de stad. Deze partners bieden bijvoorbeeld hulp bij het aanvragen van energietoeslag of geven informatie over het gebruik van energiebesparende middelen als tochtstrips en ledlampen. Zo kunnen we samen nog meer betekenen voor de bewoners van de mooie stad Den Haag.

Partners in de stad
De Schilderswijk Energie Revolutie mogelijk is gemaakt in samenwerking met Stichting Samenwerking Bevordering Beeldvorming Internationale Samenleving (SBBIS), Duurzaam Den Haag, Het FIXTeam, het Multicultureel Ontmoetingscentrum (MOC), jeugdcentrum Samson en Bewonerscollectief Schilderswijk.

Meer informatie
Wil je weten wat Haag Wonen doet om huurwoningen energiezuiniger te maken? Of ben je op zoek naar hulp bij energie besparen? Hier lees je hoe wij daarbij helpen.

×
×