Direct naar de content

29 september 2023

Sterrenkijken, muziek en optredens op bekende Haagse daken

Bobbi het vogeltje

Tijdens de eerste editie van Uit je Dak van 3 tot en met 22 oktober beleef je op bekende Haagse daken bijzondere dingen. Bijvoorbeeld sterrenkijken, een voorleesmiddag, muziek en optredens. Hiermee vraagt de gemeente Den Haag aandacht voor onze Haagse daken.

 

Den Haag heeft 17 vierkante kilometer dak
Dat is ruim 17 keer het Zuiderpark. Een zee van ruimte dus die we voor van alles kunnen gebruiken. Denk aan zonnepanelen, natuur en recreatie. Met een uitgebreid programma wil de gemeente zowel inwoners, bedrijven als organisaties informeren en helpen om op het dak aan de slag te gaan.

 

Uit je Dak maakt het mogelijk om de stad op een bijzondere manier te ontdekken
De gemeente Den Haag vraagt met Uit je Dak aandacht voor de waarde van daken. Bijvoorbeeld om energie op te wekken, extra ruimte te creëren of een pand te vergroenen en verkoelen. Op bekende Haagse daken beleef je daarom in oktober bijzondere dingen. Sterrenkijken met een strijkkwartet op het dak van de Bijenkorf. Een ‘silent music landscape’ op grote hoogte bij PAARD. Bovenop De Helena borrelen na afloop van een heerlijk diner. Een vioolconcert op het World Forum The Hague. Een voorleesmiddag op het dak van Dakota en een dakexcursie bij Museon-Omniversum.

 

“Je ziet de stad op die manier vanuit een heel ander perspectief en we hopen dat bezoekers zich daardoor realiseren hoeveel onze Haagse daken te bieden hebben. Daarom hebben we tijdens deze eerste editie van Uit je Dak niet alleen een uitgebreid inhoudelijk programma met workshops, kennissessies en een dakmarkt, maar ook diverse culturele events voor jong en oud”, vertelt Arjen Kapteijns, wethouder Duurzaamheid, Energietransitie, Klimaatadaptatie en Buitenruimte.

 

Uit je Dak brengt in Den Haag initiatieven en projecten samen rond duurzame daken
Ook Haag Wonen doet graag mee. Als partner in de stad zijn we blij met aandacht voor de daken in onze mooie stad. Ook wij gaan ‘uit ons dak’ en doen mee en openen samen met de wethouder ons project met zonnepanelen aan de Coevordenstraat. Een bijzonder renovatieproject waar we de woningen verbeteren en verduurzamen. Dit project is gekozen om zonnepanelen te plaatsen met hulp van de gemeente Den Haag. Ook geven we een presentatie over onze aanpak bij het plaatsen van zonnepanelen en we doen mee aan de energiemarkt op dinsdag 10 oktober van 14:00 tot 17:00.

Natuurlijk volgen we dit unieke initiatief. Kijk hier voor alle activiteiten en hopelijk ontmoeten we je op het dak.

 

Beleef zelf wat er allemaal mogelijk is op het dak
Van 3 tot en met 22 oktober kun je letterlijk het dak op. In de eerste week vinden de activiteiten plaats op unieke locaties in het centrum. In week twee staat een Dakpaviljoen in het zuidwesten van de stad. De derde week valt samen met de herfstvakantie. Dan staat de omgeving van Museon-Omniversum centraal. Hier kun je niet alleen ín het museum, maar ook óp het museum staan.

Kijk voor het volledige programma op: www.uitjedak.nl