Direct naar de content

18 oktober 2023

Tweede editie DOE-dag: werkzoekenden ontdekken baanmogelijkheden met leertraject bij onderhoudsbedrijven

Bobbi het vogeltje

Op donderdag 12 oktober vond de tweede DOE-dag plaats bij ROC Mondriaan, waar werkzoekenden de kans kregen om hun kennis op het gebied van woningrenovatie en onderhoud uit te breiden en verschillende werkzaamheden uit te proberen. Tijdens deze dag hebben de deelnemers bijvoorbeeld geleerd over het opknappen van woningen voor huurders, het schilderen van wanden en plafonds, stuken en tegelen.

Praktische activiteiten en kennismaking met onderhoudsbedrijven

Naast het leren over de bedrijven en wat zij doen, kregen de werkzoekenden ook de mogelijkheid om zelf aan de slag te gaan met verschillende activiteiten. Ze namen deel aan wedstrijdjes waarbij sloten werden vervangen, met mooie prijzen als beloning. Daarnaast hebben ze ervaring opgedaan met het tegelen en schilderen van oppervlakken, het installeren van wc’s en wastafels, het werken met nietpistolen, en het gebruik van technologische hulpmiddelen om het werken boven het hoofd gemakkelijker te maken.

Kansen op werk en opleiding

Tijdens de DOE-dag hebben werkzoekenden de kans gekregen om kennis te maken met onderhoudsbedrijven die een baan kunnen aanbieden, samen met een leertraject. De coalitie Wonen, Onderwijs, Werk, bestaande uit de Gemeente Den Haag, ROC Mondriaan en de Haagse woningcorporaties Staedion, Hof Wonen en Haag Wonen, heeft samengewerkt met onderhoudsbedrijven Aertgeerts Bouwgroep, KBK bouwgroep, Smits Vastgoedzorg, Beukering en Borsboom, en Bouwmeester Aannemersbedrijf om deze mogelijkheden te bieden.

Kansrijke deelnemers
Barbara de Jong, Kwartiermaker Social Return bij Haag Wonen, verteld over de DOE-dag: “Het was een fantastische tweede DOE-dag. Het was nog even spannend hoe hoog de opkomst zou zijn, omdat het heel hard regende. Maar wat hebben we weer mooie kansrijke deelnemers ontmoet. Ik ben erg blij met de opkomst en het enthousiasme van de deelnemers.”

Interesse en vervolggesprekken

De DOE-dag trok in totaal 32 deelnemers, variërend in leeftijd. Maar liefst 22 van hen hebben interesse getoond in een opleiding en baan. Deze geïnteresseerden zullen volgende week individueel worden gesproken om hun mogelijkheden verder te bespreken en te kijken naar passende vervolgstappen.

De tweede DOE-dag heeft werkzoekenden niet alleen waardevolle kennis en praktische ervaring geboden, maar ook de mogelijkheid om hun carrière in de onderhoudssector een nieuwe impuls te geven.

×
×