Direct naar de content

20 september 2022

Minister De jonge op bezoek bij aanpak energiearmoede

Bobbi het vogeltje

Maandag 19 september was Minister De Jonge in de Schilderswijk. Hij bezocht een van onze huurders die gebruikmaakt van een energiecoach. De hoge energieprijzen zorgen ervoor dat veel mensen in de problemen komen. Samen met gemeente Den Haag en de Energiebank bieden wij huurders aan te helpen. Een energiecoach bekijkt samen met de huurder hoe je energie kunt besparen. Huurders die een afspraak maken, krijgen ook een gratis bespaarpakket met tochtstrips, radiatorfolie, een energiebesparende douchekop en ledlampen. De energiecoach installeert die. Veel huurders maken gebruik van het aanbod.

“Wat kan de corporatie doen?”

Na het huisbezoek ging minister De Jonge met ons en met wijkpartners in gesprek over het tegengaan van energiearmoede. De minister stelde goed vragen, zoals: ‘Hoe weet een inwoner van Den Haag waar hij terecht moet met zijn of haar zorgen of vragen, is er één loket?’ en ‘Wat kan de corporatie doen?’.

Versneld isoleren

We hebben uitgelegd dat Haag Wonen veel woningen al goed heeft geïsoleerd. We zorgen er extra snel voor dat het laatste deel van onze woningen óók goed geïsoleerd is. De woningen die het minst goed geïsoleerd zijn, verbeteren we als eerste. Zodat we deze huurders extra snel helpen.

Investeren in betaalbare huren

Daarnaast helpen we onze huurders waar mogelijk. Dat doen we bijvoorbeeld door volop in te zetten op betaalbare huren. Die proberen we zo laag mogelijk te houden en daar besteden we een groot deel van ons geld aan. We investeren dus niet alleen in meer nieuwe woningen en goed geïsoleerde, duurzame woningen, ook in betaalbare huren.

Lokale hulp en samenwerking werkt!

Een mooie conclusie van het gesprek was dat juist de lokale initiatieven en een goede samenwerking ervoor zorgen dat we maatwerk aan inwoners van Den Haag kunnen leveren. Ook dát is bouwen aan een mooie stad Den Haag!

 

Foto’s: Remco Zwinkels