Direct naar de content

11 april 2024

Ondertekening partnership Krajicek Foundation

Bobbi het vogeltje

Op woendag 10 april ondertekenden onze bestuursvoorzitter Mohamed Baba samen met Richard Krajicek, Gijsbert van Herk (Staedion)en Bert Halm (Hof Wonen) een partnership tussen de Krajicek Foundation en de drie Haagse woningcorporaties.

Drie nieuwe Krajicek Playgrounds 

De opening van drie nieuwe Krajicek Playgrounds in de loop van 2024 is onderdeel van het Nationaal Programma Leefbaarheid & Veiligheid voor Den Haag Zuidwest. In samenwerking met de gemeente Den Haag zijn drie locaties gekozen waar nieuwe Krajicek Playgrounds worden geopend. Elke woningcorporatie ‘adopteert’ er daar één van. Met de steun van de corporatie kan de Krajicek Foundation activiteiten en programmering (het Krajicek Model) mogelijk maken, wat de leefbaarheid in de wijken ten goede komt. Het gaat om Heeswijkplein (Hof Wonen), Melis Stokelaan (Haag Wonen) en Johannes Voetpad (Staedion). 

Feestelijke ondertekening Bokkefort 

Staedion beet in oktober 2023 het spits af door als eerste woningcorporatie in Nederland de Krajicek Playground Oranjeplein in de Haagse Schilderswijk te adopteren. Gisteren werd de tweede Playground in Bokkefort feestelijk in gebruik genomen. Zo krijgen omwonenden een sportieve ontmoetingsplek in hun Haagse wijk, vergroten de activiteiten de leefbaarheid in de buurt en krijgen kinderen de kans het beste uit zichzelf te halen. Bestuursvoorzitter Haag Wonen, Mohamed Baba: “Ik zie vele voordelen voor Houtwijk met de adoptie van Krajicek Playground Bokkefort. Het is belangrijk dat bewoners een plek hebben waar zij elkaar kunnen ontmoeten en activiteiten met elkaar kunnen ondernemen. Ik vind het ook geweldig om te zien dat collega’s, wijkpartners en bewoners samen aan de slag gaan: een ontmoetingsplek zorgt voor verbinding!”  

Het Krajicek Model 

Samen met gemeenten legt de Krajicek Foundation in aandachtswijken in heel Nederland Krajicek Playgrounds aan. Dit zijn multifunctionele sportvelden waar kinderen op een sociaal veilige plek, dicht bij huis, onbezorgd kunnen sporten en spelen. Zij worden hierbij minimaal twee keer per week begeleid door professionele sportleiders én door Krajicek Scholarshippers.