Direct naar de content

4 juli 2024

Ontmoetingsruimte Lozerlaan: Een Voorbeeld van Samenwerking en Ontmoeting 

Bobbi het vogeltje

We hebben een mooi mijlpaal bereikt: de ontmoetingsruimte in de vierkantflat van de Lozerlaan, een 55+ flat in Den Haag, is officieel geopend! Een mooi voorbeeld hoe we samen met bewoners én partners in de stad voor ontmoeting kunnen zorgen. Hoe mooi is dat?

Het resultaat voelt aan als een huiskamer 

Wat eerst nog een plek was waar bewoners alleen het grofvuil konden plaatsen, is nu helemaal omgetoverd tot waardevolle ontmoetingsruimte. Dat gebeurt er als we samen kijken naar kansen! De ontmoetingsruimte is ingericht en opgeknapt door bewoners van de flat, met behulp van Haag Wonen én partners. De bewoners verzamelde meubels, spullen en spellen. Eén van de enthousiaste bewoonster vertelt: “Uiteindelijke kwamen er allemaal bewoners enthousiast aanbellen om te laten zien wat voor moois ze hadden. Dit enthousiasme maakte het zo leuk en zorgde dat het resultaat echt aanvoelt als onze huiskamer!”

Een ontmoetingsruimte voor iedereen 

De ontmoetingsruimte wordt door bewoners beheerd en kan gebruikt worden om bij elkaar te komen. Ook al is het voor een kopje koffie. Het is een plek waar iedereen welkom is. Naast de ontmoetingsruimte, zijn er ook allerlei andere bewonersinitiatieven gestart. Zoals een klussengroep, huisdierengroep, informatiebijeenkomsten en koffie inloopmomenten met activiteiten als muziek en darten. Er zijn nog veel meer ideeën voor de toekomst. Dus dit is nog maar het begin.

Samen kunnen we zoveel meer 

Deze ontmoetingsruimte hebben wij samen met onze samenwerkingspartner Samenkracht en bewoners tot een geweldig resultaat kunnen brengen. In februari, maart en april waren er bijeenkomsten met bewoners en medewerkers van wonen, zorg en welzijn in de vierkantflat. Zij gingen op verschillende manieren in gesprek over prettig ouder worden in de flat, fijn contact met de buren en met passende zorg in de buurt als dat nodig is. Eén van de mooie opbrengsten vanuit dit traject is deze ontmoetingsruimte.

Gezond, fijn en prettig wonen 

Wij geloven dat een fijn thuis en een prettige omgeving de basis is voor een goed leven. En dat een mooie stad, een stad is voor iedereen. Daarom zijn we niet alleen in de vierkantflat van de Lozerlaan druk bezig, maar zijn we erg actief in alle flats op de Lozerlaan om samen te zorgen voor gezond, fijn en prettig wonen. Net als hier, doen we dit samen met partners in de stad én natuurlijk onze bewoners. We zijn continu in gesprek met bewoners over wat zij belangrijk vinden als het gaat om hun woning, het woongebouw, de leefomgeving en het ontmoeten van elkaar. We verzamelen iedereens meningen en ideeën en werken vanuit daar onze plannen voor de toekomst uit.  

×
×