Direct naar de content

Scheveningse eengezinswoningen klaar voor de toekomst

Bobbi het vogeltje

Ergens fijn en rustig wonen? Dat kan aan de Nieuwe Laantjes in het mooie Oud Scheveningen. En dan ook nog eens vlakbij zee. Haag Wonen verbeterde en verduurzaamde hier 24 eengezinswoningen. Sinds begin 2021 zijn alle woningen klaar. Onze mooie stad is weer een stukje mooier geworden.  

Waar in Den Haag is dit? 

De Nieuwe Laantjes liggen in de gezellige buurt Oud Scheveningen, het oorspronkelijke vissersdorp. Je woont hier op loopafstand van de duinen, het strand, de zee, de winkels en de beroemde boulevard. 

Wat hebben we gedaan? 

We wilden de 24 eengezinswoningen aan de Nieuwe Laantjes comfortabeler maken en beter isoleren. De woningen zijn geschilderd, het dak is vernieuwd en de deuren en dakkapellen zijn vervangen. Door de verbeterde isolatie in het dak, de ramen en kozijnen zijn de woningen nu een stuk comfortabeler en energiezuiniger. Dat scheelt ook in de stookkosten. En dat is extra welkom als je inkomen al niet hoog is.

Een woning als voorbeeld 

Het valt niet mee als je woning verbouwd wordt. Hoe fijn is het dan als je vooraf precies weet waar je aan toe bent en niet voor verrassingen komt te staan? Daarom hebben we de aanpak eerst getest in één woning. Hiervoor mochten we de woning van een van de bewoners gebruiken. Dat was heel fijn, want dit gaf de andere bewoners een goed beeld van wat er ging gebeuren. Zo konden zij met eigen ogen zien hoe hun woning er van buiten uit kwam te zien. Om een indruk te geven van de binnenkant, hebben we filmpjes gemaakt. 

Van blauw naar wit 

Een verbouwing zorgt natuurlijk altijd voor stof en lawaai in huis. Er komen werklui over de vloer en je kunt je woning tijdelijk niet gebruiken, zoals je gewend bent. Daarom informeerden we iedere bewoner persoonlijk over de plannen en wat dit voor hen betekent. We maakten goede afspraken met bewoners. Hoe kunnen we de overlast beperken? En zoveel mogelijk rekening houden met de persoonlijke situatie? Wij vinden het belangrijk om onze bewoners goed te helpen. Samen zorgen we ervoor dat alles lekker loopt en bewoners zo min mogelijk overlast hebben. 

De bewonerscommissie speelde hierin een belangrijk rol. Zij verzamelden bijvoorbeeld vragen van bewoners. Zo waren de raamkozijnen aan de binnenkant blauw. Veel bewoners vonden dit niet mooi en wilden graag witte kozijnen. Een kleine moeite voor ons om de kozijnen wit te maken.

Typisch Scheveningse woningen in een nieuw jasje 

Oud Scheveningen is een buurt met een rijke geschiedenis. De Oude Kerk, smalle straatjes en vissershuizen doen nog denken aan de tijd dat dit een vissersdorp was. De woningen aan de Nieuwe Laantjes zijn ook oude Scheveningse woningen. We vonden het belangrijk dat deze woningen er na de opknapbeurt nog hetzelfde uit zouden zien. Maar dan wel een stuk duurzamer en energiezuiniger. En dat is gelukt. Hoe mooi is dat? De bewoners vonden het in elk geval erg mooi, zij gaven ons een 8+!

Mooie stad Den Haag  

Wij zijn Haag Wonen. Wij zorgen voor goede, betaalbare en duurzame woningen in onze mooie stad Den Haag. Wij geloven dat een fijn thuis de basis is voor een goed leven. En dat een mooie stad, een stad is voor iedereen. Daar voel je je thuis en tel je mee. Samen maken we onze stad steeds mooier.