Direct naar de content

Renovatie én nieuwbouw in Morgenstond

Bobbi het vogeltje

Morgenstond: een ruim opgezette wijk met een groot winkelcentrum, brede lanen en veel groen. En binnenkort met méér woningen, die klaar zijn voor de toekomst. De 206 woningen aan de Coevordenstraat, Melis Stokelaan en Leggelostraat zijn niet meer van deze tijd. Haag Wonen gaat een deel van deze woningen renoveren en verduurzamen én een deel volledig vernieuwen. Zodat bewoners hier lang en met veel plezier kunnen wonen.

Waar ligt dit project?

De Coevordenstraat, Melis Stokelaan en Leggelostraat liggen in de na-oorlogse wijk Morgenstond in Den Haag Zuidwest. De Leyweg is het hart van de wijk met een groot winkelcentrum, stadsdeelkantoor Escamp en diverse voorzieningen. 

Wat gaan we doen? 

We verbeteren en verduurzamen de 78 woningen aan de Coevordenstraat. De woningen zijn straks comfortabel en energiezuinig. Toch blijven ze betaalbaar. De renovatie leidt namelijk niet tot huurverhoging.  

Aan de Melis Stokelaan en de Leggelostraat slopen we 128 woningen. Die vervangen we door duurzame nieuwbouwwoningen, waar het straks heerlijk wonen is. Het mooie is dat op deze plek maar liefst 280 woningen terugkomen. Veel meer dan er nu staan. En dat is met het enorme tekort aan woningen in onze stad broodnodig. Twee derde van deze woningen zijn sociale huurwoningen. Hierdoor komt een grote groep woningzoekenden in aanmerking voor een betaalbare nieuwbouwwoning. Verder is er ook plek voor mensen met een hoger inkomen. Een mix van vrije sector- en koopwoningen. 

Hoe gaan we dit doen? 

Voor de bewoners aan de Coevordenstraat komen logeerwoningen beschikbaar, waar zij tijdens de werkzaamheden tijdelijk naartoe kunnen. Deze woningen richten we helemaal in. Alles is hier straks aanwezig. Hiervoor gebruiken we beschikbare woningen aan de Melis Stokelaan.  

Voor de bewoners van de Melis Stokelaan en de Leggelostraat betekenen de plannen dat zij op zoek moeten naar een nieuwe woning. Zij kunnen via Woonnet Haaglanden reageren op een nieuwe woning. Om het hen een beetje makkelijker te maken, krijgen zij een voorrangsverklaring. En ze hebben recht op een verhuiskostenvergoeding.  

Samen met bewoners 

Een verbouwing in huis geeft gedoe voor bewoners. Stof, werklui over de vloer, geluid van machines en spullen aan de kant. Je kunt je woning tijdelijk niet gebruiken of anders dan je gewend bent. Daarom hebben we iedere bewoner persoonlijk geïnformeerd over de plannen en wat dit voor hen betekent. Natuurlijk hebben we ook goede afspraken gemaakt. Hoe kunnen we de overlast beperken? En zoveel mogelijk rekening houden met de persoonlijke situatie van een huurder? Wij vinden het logisch dat we onze bewoners goed helpen. Samen zorgen we ervoor dat alles lekker loopt en bewoners zo min mogelijk overlast hebben. 

Meer informatie voor bewoners

Wanneer?  

De renovatie aan de Coevordenstraat is gestart in het voorjaar 2023. Het opknappen duurt in totaal ongeveer een jaar. Dan is de oude woning weer zo goed als nieuw! 

We verwachten op z’n vroegst in 2025 te beginnen met de sloop van de woningen aan de Melis Stokelaan en de Leggelostraat. 

Renovatie én nieuwbouw 

Renovatie en nieuwbouw in één project komt niet vaak voor. Door te renoveren én te vernieuwen, vangen we meerdere vliegen in één klap. De woningen blijven betaalbaar, worden energiezuinig en er komt een mix van verschillende type woningen. En het mooiste is natuurlijk dat er meer woningen op dezelfde plek terugkomen. Zo kunnen we meer mensen blij maken met een betaalbare en fijne woning in onze mooie stad Den Haag! 

Mooie stad Den Haag 

Wij zijn Haag Wonen. Wij zorgen voor goede, betaalbare en duurzame woningen in onze mooie stad Den Haag. Wij geloven dat een fijn thuis de basis is voor een goed leven. En dat een mooie stad, een stad is voor iedereen. Daar voel je je thuis en tel je mee. Samen maken we onze stad steeds mooier.