Direct naar de content

11 januari 2023

Samenwerkingsevent op donderdag 26 januari 2023

Haag Wonen organiseert een samenwerkingsevent voor al onze samenwerkingspartners. Gelukkig gaat het weer over het ambacht van volkshuisvesting. En daar zijn we blij mee! De ambities zijn groot. Den Haag heeft vele betaalbare, duurzame woningen nodig. In kansrijke buurten met goede scholen, groen, winkels, openbare voorzieningen én goede verbindingen. Wij geloven dat dit alleen mogelijk is als we samenwerken.

Bobbi het vogeltje

Dat vraagt om een vernieuwende aanpak

Het is de hoogste tijd om het anders te doen! Hoe verzilveren we kansen? Hoe versterken we elkaar? Hoe kunnen we tegen de stroom in zwemmen en doorpakken?

Als partner in de stad zijn we benieuwd naar de ideeën van onze samenwerkingspartners. Gericht op kansen en mogelijkheden om samen meer te bereiken en te doen. Zo pakken we de wooncrisis aan en maken we de ambities waar in Den Haag: een mooie stad voor iedereen!

Event onder leiding van Sander Schimmelpenninck!

Wie weet ons beter te prikkelen dan presentator, journalist en ondernemer Sander Schimmelpenninck! Als maker van Sander & De Kloof voor de VPRO, columnist in De Volkskrant en gezicht van de Zelfspodcast zal hij ons uitdagen om het anders te doen.

Het programma

15:00 – 15:30 uur  Ontvangst
15:30 – 15:50 uur  Welkom – Mohamed Baba & Sander Schimmelpenninck
15:50 – 16:10 uur  Sander Schimmelpenninck over zijn nieuwe boek ‘Sander en  de brug’. In zijn boek doet hij vijf voorstellen om de kansenongelijkheid in Nederland tegen te gaan.
16:10 – 17:15 uur  Uitdagingen in beeld en panelgesprekken
17:15 – 17:30 uur  Reflectie, conclusies & afsluiting
17:30 – 19:00 uur  Netwerkborrel om elkaar te leren kennen en direct over te gaan tot actie. Wat spreken we af? Hoe werken we samen en zorgen we voor vernieuwing met resultaat?

Informatie over de panelleden

In wisselende panels met beslissers, bouwers, beleggers, bewoners, beïnvloeders en de wetenschap voeren we het gesprek. We gaan op zoek kansen om te verbinden, te vernieuwen en om te versnellen.

Anne Koning

Gedeputeerde Wonen, Ruimtelijke ordening, Recreatie en Sport
Provincie Zuid-Holland

“De woningbouwopgave is enorm. Veel starters blijven wachters, gezinnen kunnen niet doorstromen en senioren vinden geen passend alternatief. Dat moet anders en dat kan anders.”

“Samen met onze partners versnellen we de woningbouw in Zuid-Holland. We bouwen de juiste woningen op de juiste plek. Betaalbaar, bereikbaar en toekomstbestendig.”

Tom Daamen

Directeur
Stichting Kennis Gebiedsontwikkeling (SKG) TU Delft

“Dat de woningbouwopgave kan worden versneld is een illusie.”

Patrick Joosen

Regio-Directeur Zuidwest
BPD

“Samenwerken, is een werkwoord.”

“Als partners hebben we verschillende achtergronden en onze ervaringen lopen uiteen.”

“Goede kans dat we ook verschillende doelen voor ogen hebben. Hoe krijgen we doelen en uitgangspunten scherp, maken we keuzes en bouwen we aan commitment en wederkerigheid?”

“Want het ‘waarom’ en ‘wat’ hebben we zo langzamerhand wel scherp. Er is een grote behoefte aan betaalbare en meer duurzame woningen. Gelukkig kan de kwaliteit van de leefomgeving met de kennis van nu nog beter worden afgestemd op de behoeften van huidige en nieuwe bewoners.”

“Laten we daarover met elkaar in gesprek blijven, open en met een duidelijk doelen voor ogen. Deze bijeenkomst biedt de kans om het hierna weer beter te doen.”

Hans van Rossen

Bewoner en Voorzitter
Huurdersorganisatie Haag Wonen (HOHW)

“Is er voldoende nagedacht over zaken als recreatiemogelijkheden, huisartsen en andere medische zorg, veiligheid, en diversiteit in de wijk en voldoende gratis parkeerruimte?”

Martijn Balster

Wethouder Volkshuisvesting, Welzijn en Zuidwest
Gemeente Den Haag

“De woningnood in de stad is enorm en we staan met elkaar voor een gigantische opgave.”

“Om versneld betaalbaar te kunnen bouwen hebben we partners nodig die ook de urgentie voelen en het doorzettingsvermogen hebben om voor huidige en toekomstige Hagenaars een fijne woning in een prettige woonomgeving te realiseren. Deze partners vinden we gelukkig hier vandaag en ik zie uit naar een vruchtbaar evenement.”

Wim Wensing

Chief Investment Officer
Amvest

“Mensen een fijn thuis geven, dat is al behoorlijk lang de missie van Amvest. En je ziet nu dat deze actueler is dan ooit.”

“In de wereld om ons heen gebeurt ontzettend veel. De behoefte naar woningen is heel groot en de uitdagingen om deze te realiseren ook. We moeten ervoor zorgen we op een goede manier gebruik kunnen maken van onze ruimte. Locaties aanwijzen, zowel binnen als buiten de stad, geeft duidelijkheid en continuïteit aan de hele keten van beleggers, ontwikkelaars en bouwbedrijven.”

“In dit spanningsveld is het niet alleen van belang woningen te realiseren, maar vooral om de bewoners van morgen centraal stellen. We kijken daarom meer dan ooit naar community concepten voor jong en oud, waar mensen elkaar ontmoeten, elkaar helpen en waar ze alle voorzieningen nabij hebben.”

Meryem Kilic-Karaaslan

Partner Twynstra Gudde
Toezichthouder Raad van Commissarissen Haag Wonen

“Maak het niet te ingewikkeld en accepteer kleine stapjes. Echte veranderingen ontstaan in kleine stapjes.”

Kirsten Dubbelman

Directeur Vastgoed
Haag Wonen

“Met een gezonde dosis ongeduld voel ik mij persoonlijk verantwoordelijk om door te blijven bouwen aan de stad.”

Samen schrijven we toekomst voor onze mooie stad Den Haag

Voor buurten waar we graag wonen. Voor veilige en kansrijke wijken. Voor een fijn en duurzaam thuis voor iedereen, zonder jaren te moeten wachten. Deelname is op uitnodiging. Heb je vragen over deelname, neem dan contact op via.