Direct naar de content

25 mei 2023

Succesvolle aftrap proeftuin ‘Allegaardje’ met bewoners in Vrederust

Bobbi het vogeltje

Op woensdag 17 mei organiseerde Haag Wonen samen met bewoners en partners Weijman, T&G en Urban Sync een gezellige bijeenkomst in de binnentuin van De Gaarde en de Vrederustlaan. De middag stond in het teken van elkaar ontmoeten en samen bouwen aan een mooie tuin met de sprekende naam Allegaardje.

Er was voor de bewoners, van jong tot oud, van alles te doen. Zo werden er stekjes en moestuinbakken met kruiden en groenten gemaakt en was er een burenbingo. Natuurlijk hoorde daar wat lekkers te eten en te drinken bij, geheel verzorgd door bewoners en de Buurtkamer Vrederust. Kinderen gingen enthousiast aan de slag met het schilderen van bordjes voor in de nieuwe tijdelijke tuin. De omgeving kreeg een kleurrijk, vrolijk én zonnig gezicht.

Verbetering en verduurzaming van woningen

Haag Wonen is begin deze maand van start gegaan met de verbetering en verduurzaming van 149 woningen aan de Gaarde en de Vrederustlaan. Bewoners wonen straks weer in een comfortabel en energiezuinig huis. Het onderhoud is naar verwachting halverwege 2024 klaar. Daarna worden ook, in samenwerking met onze partners T&G en Urban Sync, de binnentuinen onder handen genomen.

Allegaarde als proeftuin

Om bewoners ook gedurende de werkzaamheden al een mooie buitenplek te bieden waar ze elkaar kunnen ontmoeten, tuinieren, ontspannen, spelen of picknicken, is proeftuin Allegaarde in het leven geroepen. Komende tijd worden er in deze proeftuin allerlei activiteiten georganiseerd en werken bewoners samen aan ideeën voor de uiteindelijke inrichting van de binnentuinen.

Een nieuwe leefomgeving die bijdraagt aan gezond en gelukkig wonen

Guus Frenay, sociaal projectleider bij Haag Wonen: “Hoe de binnentuinen er précies uit gaan zien, bepalen we samen met de bewoners. Welke wensen hebben zij? Wat willen zij graag doen in de tuin? De tuin is er tenslotte voor hen. Centraal staat elkaar ontmoeten en actief samenwerken aan een mooi ingerichte binnentuin. We denken uiteraard ook aan het klimaat. Zo kijken we, samen met onze partner Klimaatkrachtig Delfland, naar maatregelen voor de opvang van regenwater en het klimaatadaptief maken van de tuin. En werken we samen met partners uit de wijk, zoals Wijk als Podium voor het organiseren van leuke en creatieve activiteiten. Uiteindelijk willen we komen tot een nieuwe leefomgeving, die bijdraagt aan gezond en gelukkig wonen.”

Fotografie: Jeffrey Grouwstra

Meer informatie over het groot onderhoud aan De Gaarde en de Vrederustlaan?

Bekijk de projectpagina 

×
×