Direct naar de content

11 juli 2023

Start van verbeteren en verduurzamen van woningen aan de Hendrik Zwaardecroonstraat én de iconische Witte Anna

Bobbi het vogeltje

We zetten ons in voor verduurzaming en verbetering van onze wooncomplexen zodat bewoners met nog meer plezier kunnen wonen in een comfortabel en energiezuinig huis. Op donderdag 6 juli tekenden we de aannemingsovereenkomsten met onze ketenpartner Dura Vermeer voor meteen twee ingrijpende verduurzamings- en renovatieprojecten. Samen gaan we aan de slag om 214 woningen te verbeteren en gereed te maken voor de energietransitie in onze mooie stad!

Toekomstbestendige woningen Hendrik Zwaardecroonstraat

De samenwerking gaat nog deze zomer van start in de Haagse wijk Bezuidenhout met woningen aan de Hendrik Zwaardecroonstraat. De woningen op de begane grond worden compleet vernieuwd met een verbeterde indeling. Alle woningen krijgen een nieuwe badkamer, keuken en toilet. Er komen zonnepanelen op het dak en we gaan aan de slag met het verbeteren van isolatie en ventilatie. We zorgen dat bewoners gasloos kunnen koken. Daarnaast knappen we de kozijnen aan de voorzijde op voor een frisse uitstraling met isolerend dubbelglas (HR++ glas), de kozijnen aan de achterzijde worden allen vervangen. De werkzaamheden nemen ongeveer een jaar in beslag. Om de overlast voor bewoners te beperken, kunnen bewoners van woningen op de begane grond en de appartementen tijdens de werkzaamheden gebruik maken van een logeerwoning of een tijdelijke oplossing voor keuken, badkamer en toilet. Bij de overige woningen blijven de bewoners in hun eigen woning.

 

Haags icoon De Witte Anna in de steigers

In het najaar van 2023 is de Witte Anna aan de beurt, dan wordt gestart met het aanleggen van stadswarmte. Vervolgens gaan we begin 2024 aan de slag met verduurzaming en verbetering aan de woningen. We vervangen alle oude badkamers, keukens en toiletten. De woningen worden aangesloten op het warmtenet, kozijnen worden vervangen in de hoogbouw en we isoleren het platte dak van de laagbouw. Ook hier gaan we aan de slag met de installaties, ventilatie en een creëren we weer een frisse uitstraling van het gebouw. De woningen worden volledig gasloos gemaakt. De Witte Anna zal in het voorjaar van 2024 in de steigers staan, om van top tot teen te worden schoongemaakt en om alle werkzaamheden te kunnen uitvoeren. Per woning duren de werkzaamheden zo’n vier weken. Bewoners kunnen op dat moment gebruik maken van een volledig ingerichte logeerwoning in de buurt. Volgens planning zijn we van start tot oplevering anderhalf jaar bezig met alle werkzaamheden.

 

Mooie samenwerking voor toekomstbestendige woningen

We willen graag versnellen in het renoveren en verduurzamen van onze woningen. Zodat onze bewoners comfortabel, energiezuinig en toekomstbestendig kunnen wonen. Om dat voor elkaar te krijgen, zijn we een langdurige ketensamenwerking aangegaan met Dura Vermeer. We zijn blij dat we meteen met twee projecten starten. “Nooit eerder tekenden we met Haag Wonen twee projecten tegelijkertijd”, aldus Edwin Blom, directievoorzitter Dura Vermeer. “Dat laat het vertrouwen zien van waaruit we samenwerken.” In beide projecten zat een behoorlijke voorbereiding. “Zowel in inspanning als loopduur”, aldus projectmanager Marco van den Ende, voor Hendrik Zwaardecroonstraat vanuit Haag Wonen. “En door dit te combineren, kunnen we sneller en slimmer aan de slag. Dat is ook wel zo prettig voor onze bewoners”, voegt Stephan Grootswagers, projectmanager voor Witte Anna van Haag Wonen, daaraan toe.