Direct naar de content

13 maart 2024

Studenten van de TU Delft denken mee over ons Buurtvrouwenhuis in Moerwijk

Bobbi het vogeltje

Onlangs zijn medewerkers van Haag Wonen op bezoek geweest bij het vak ‘Social Inequality in the City, Diversity and Design’ aan de TU Delft, om de studenten te informeren over de recente ontwikkelingen in Den Haag Zuidwest, met name in Moerwijk en ons Buurtvrouwenhuis. Marisa Kok, beheerconsulent bij Haag Wonen vertelt “de studenten waren enorm geïnteresseerd en stelde veel vragen, wat het een interactief en leuk gesprek maakte”.  

Het beter benutten van ons Buurtvrouwenhuis  

In de komende maand zullen de studenten aan de slag gaan met ons Buurtvrouwenhuis aan de Grovestinsstraat in Moerwijk. Door de huidige indeling te bestuderen en in gesprek te gaan met buurtbewoners en de huidige groepen buurtvrouwen, zullen zij onderzoeken hoe ons Buurtvrouwenhuis beter benut kan worden en aantrekkelijker kan worden gemaakt voor de omwonenden, terwijl de huidige functie voor de buurtvrouwen behouden blijft.  

Laatste buurtvrouwenhuis  

Vroeger waren er 8 buurtvrouwenhuizen in Den Haag, met tijd werden dit er steeds minder. Hiervan is er momenteel nog maar één over op de Grovestinsstraat. Deze wordt door verschillende groepen vrouwen gebruikt, maar heeft nog veel kansen. Hier gaan de studenten van de TU Delft ons bij helpen. Marisa Kok vertelt “De studenten bekijken de wijk en ons Buurthuis met een frisse en open blik, wat veel nieuwe inzichten geeft. Ik ben enorm benieuwd wat voor ideeën de studenten presenteren, vooral na de co-creatiesessies in de wijk, voor ons Buurtvrouwenhuis”.