Direct naar de content

17 oktober 2023

Succesvolle kennis- en netwerkbijeenkomst

Bobbi het vogeltje

Op woensdag 11 oktober organiseerde Haag Wonen, samen met Staedion en Gemeente Den Haag, een kennis- en netwerkbijeenkomst. Het doel was om van elkaar te leren en te kijken hoe we onze fysieke opgaven in de steden kunnen verbinden aan de sociale opgaven.

Actuele thema’s 

Tijdens de succesvolle kennis- en netwerkbijeenkomst hebben we gezamenlijk verschillende actuele thema’s besproken, waaronder wonen en zorg, duurzaamheid, collectieve woongroepen en participatie en communicatie.

Betrokkenheid en samenwerking voor een Mooie Stad en tevreden huurders

Er waren bijna 40 gasten aanwezig vanuit verschillende organisaties: Haag Wonen, Staedion, Havensteder, Woonbron, Ymere, Eigen Haard en Gemeente Den Haag. Pim Timmers, gebiedsmanager Den Haag Zuidwest bij Haag Wonen: “We hebben verschillende ideeën uitgewisseld, inhoudelijke casussen besproken en de samenwerking met elkaar opgezocht. Het was erg inspirerend om te zien dat de bijna 40 aanwezigen zo betrokken zijn bij het maken van een mooie stad en ervoor te zorgen dat onze huurders er fijn kunnen wonen. Wat is ieders z’n rol en hoe halen we er het maximale uit binnen de mogelijkheden die we hebben.”

Terugkerende onderwerpen

Belangrijke onderwerpen die constant weer naar voren kwamen zijn de permanente dialoog (betrek huurders en ga met hen in gesprek), een pro-actieve samenwerking en leen van elkaar.