Direct naar de content

7 september 2022

120 nieuwe sociale huurwoningen voor Den Haag

Bobbi het vogeltje

Den Haag krijgt er 120 sociale huurwoningen bij. En dat is goed nieuws in tijden van woningnood en lange wachttijden. Woningcorporatie Haag Wonen en Ontwikkelcombinatie Oude Haagweg tekenden een intentieovereenkomst voor de aankoop van 120 woningen in het nieuwbouwproject De Burgemeester. Daarmee kan Haag Wonen straks 120 huishoudens in Den Haag blij maken met een nieuwe, betaalbare en energiezuinige huurwoning.

De Burgemeester is een nieuwbouwproject aan de Oude Haagweg. In totaal krijgt Den Haag er 348 woningen bij, waarvan 120 betaalbare sociale huurwoningen. De overige 228 worden middeldure en vrije sectorhuurwoningen en betaalbare koopwoningen. Met de keuze uit appartementen, dubbele benedenwoningen en dubbele bovenwoningen is er voor elk wat wils. Op de begane grond komen bedrijfsruimten. Een flink aantal Haagse starters, gezinnen, leraren, zorgmedewerkers en andere woningzoekenden krijgen zo een betaalbare, duurzame woning op een groene plek in de mooie stad Den Haag. Op de locatie staan nu nog bedrijfspanden. Die worden gesloopt. Bestaande en nieuwe bedrijven vinden er straks een duurzaam en toekomstbestendig onderkomen. De start van het project staat gepland in 2023 en als alles goed verloopt zijn de woningen in 2026 klaar.

Trots op 120 nieuwe, betaalbare huurwoningen

Haag Wonen is een puur Haagse woningcorporatie met ruim 21.000 sociale huurwoningen. Zo’n 1 op de 10 mensen in Den Haag woont in een huis van Haag Wonen. Kirsten Dubbelman is de Directeur Vastgoed: “We zijn in 2018 gestart om in tien jaar 10.000 woningen te verbeteren en verduurzamen én 1.000 sociale huurwoningen extra te verhuren. In 10 jaar tijd investeren we 1 miljard euro in onze mooie stad Den Haag. Veel mensen zijn hard op zoek naar een fijn en betaalbaar thuis in Den Haag. We zijn bijzonder trots dat wij in De Burgemeester dadelijk 120 huishoudens een betaalbaar en fijn thuis kunnen bieden. Samen maken we onze stad steeds mooier.”

Klaar voor de toekomst

Als de woningen in De Burgemeester klaar zijn, heeft Den Haag er 348 duurzame en energiezuinige woningen bij met een collectieve warmte-koudeopslag. Ook wordt gekeken naar nieuwe vormen van mobiliteit. De appartementen zijn levensloopbestendig en de dubbele beneden- en bovenwoningen zijn geschikt voor verschillende doelgroepen en mensen met diverse inkomens. Met volop groen en bomen wordt het plan klimaat-adaptief en vermindert het hittestress.

Prachtige locatie

De Burgemeester ligt op loopafstand van de Loosduinsehoofdstraat en op 10 minuten fietsen van het strand. Het is toegankelijk, groen, uitnodigend en verbonden met de omgeving. Met een grote diversiteit aan woningen kunnen veel verschillende huishoudens hier fijn wonen. Een trotse, inclusieve buurt voor jong en oud, alleenstaanden, samenwonenden en gezinnen. Een buurt waar je samen kunt zijn en oog hebt voor elkaar. Een groot deel van de economische functie van de locatie blijft behouden, met als grote verschil dat de ondernemers hier straks een duurzaam en toekomstbestendig onderkomen vinden.

Ontwikkelcombinatie Oude Haagweg

De Ontwikkelcombinatie Oude Haagweg is een samenwerking tussen Hans Lammertink, Dennis Kellner en Pieter van der Eijk. Met architect Dennis Hofman (Architektenkombinatie) zijn zij begonnen, gezamenlijk met diverse gebruikers en eigenaren, deze locatie opnieuw in ontwikkeling te brengen. Mede ingegeven door de doelstellingen en de noodzaak voor de gemeente Den Haag om de verdichting, verduurzaming en vergroening van de bestaande stad op een integrale manier vorm te geven.

Over Haag Wonen

Haag Wonen zorgt voor goede, betaalbare en duurzame woningen in Den Haag. Prettig wonen is meer dan een goede woning. Een fijne buurt waarin iedereen mee kan doen, maakt je leven een stuk mooier. Haag Wonen gelooft dat het één niet zonder het ander kan. De puur Haagse woningcorporatie werkt er elke dag aan om dat voor zoveel mogelijk mensen waar te maken.