Direct naar de content

13 juni 2023

Anne Margreet Kremer per 1 september bestuurder Bedrijfsvoering en Organisatieontwikkeling bij Haag Wonen

Bobbi het vogeltje

Anne Margreet Kremer wordt met ingang van 1 september 2023 bestuurder Bedrijfsvoering en Organisatieontwikkeling bij Haag Wonen. Zij volgt financieel bestuurder Ria Koppen – Kreyne op die met pensioen gaat. Samen met de huidige bestuursvoorzitter Mohamed Baba vormt zij het tweehoofdige bestuur van de woningcorporatie. Kremer: “Ik kijk ernaar uit een bijdrage te leveren aan een mooie stad voor iedereen, en in het bijzonder daarmee een goed huis te bieden aan inwoners van Den Haag met een bescheiden inkomen.” 

Anne Margreet Kremer is momenteel nog werkzaam als Financieel Directeur voor Stichting Apotheek der Haarlemse Ziekenhuizen. Daarnaast heeft zij een aantal commissariaten vervuld in de volkshuisvesting. Op dit moment is zij, nog tot 1 juli 2023, voorzitter van de Raad van Commissarissen bij Rijnhart Wonen. Gedurende haar carrière heeft Kremer in verschillende organisaties de verantwoordelijkheid gedragen voor bedrijfsvoering. Zij doorgrondt de waarde van ondersteunende afdelingen voor de prestaties van een organisatie. Zij heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een directeur met een integraal inzicht in organisaties.

Ons eigen huis op orde

“We zijn ontzettend blij met de komst van Anne Margreet”, aldus bestuursvoorzitter Mohamed Baba. “We willen in de komende jaren 3.000 extra sociale woningen bouwen, onze woningen versneld verduurzamen en ons als echte volkshuisvester blijven inzetten voor fijne wijken in onze mooie stad. Dat vraagt om een sterke, vernieuwende aanpak. Daar zijn we al mee bezig en daar kunnen we een inspirerende bestuurder Bedrijfsvoering en Organisatieontwikkeling als Anne Margreet goed bij gebruiken. Met haar brede kennis en inzet is zij een grote aanwinst om de organisatie verder te brengen. Ik kijk uit naar de samenwerking.” Samen met Kremer zal Baba meer richting geven aan de koers van Haag Wonen.

Politiek bewust, oplossingsgericht en goed luisteren

Naast haar expertise op het gebied van financiën, control en informatiemanagement is Kremer goed ingevoerd in het algemeen leiden van een organisatie met onder andere specifieke ervaring op gebied van HRM en organisatieverandering. Kremer realiseert successen door haar helikopterview, analytisch vermogen en strategisch inzicht. “Daarbij maak ik gebruik van mijn politieke bewustzijn, oplossingsgerichte benadering en wil ik goed luisteren, zowel naar de klant en medewerker als naar de stakeholders”, aldus Kremer. “Ondanks belemmeringen waar Haag Wonen tegenaan kan lopen als woningcorporatie, onderzoek ik hoe het wel kan. Ik kijk uit naar de samenwerking om met elkaar bij Haag Wonen iedere dag iets beter te presteren omdat dat tevreden huurders en blije collega’s oplevert.”

Mohamed Baba en Anne Margreet vormen een sterk team

“Nu Ria Koppen – Kreyne in juli met pensioen gaat, verwelkomen we Anne Margreet met open armen. De maatschappelijke opgave is groot en daar hebben we een sterk team voor nodig”, aldus Saskia Kramer, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Haag Wonen. “Samen met Mohamed vormt Anne Margreet op zowel inhoudelijk als op leidinggevend vlak het fundament dat nodig is om onze doelstellingen te behalen. Zij is daadkrachtig en denkt in kansen en zorgt tegelijkertijd voor voldoende borging. Vanwege haar natuurlijke aandacht voor de interne organisatie en haar kennis en kunde op gebied van financiën, control en informatiemanagement hebben wij als Raad van Commissarissen er alle vertrouwen in dat zij een sterke aanvulling is en veel gaat betekenen voor Haag Wonen.”