Direct naar de content

7 maart 2024

De woningen aan de Coevordenstraat zijn klaar voor de toekomst! 

Bobbi het vogeltje

Onze mooie stad Den Haag is weer een stukje duurzamer geworden. In de wijk Morgenstond heeft Haag Wonen samen met ketenpartner Era Contour en KAW Architecten 78 woningen verbeterd en energiezuiniger gemaakt. In april 2023 werd het startschot voor de renovatie gegeven en inmiddels zijn de werkzaamheden in de woningen klaar. Tijd om dit met de bewoners te vieren! De laatste werkzaamheden aan de buitenzijde van de woningen worden eind april afgerond en daarna pakken we nog de voortuinen aan. Zodat de bewoners in de zomer ook optimaal genieten van de nieuwe uitstraling van het woongebouw. Hoe mooi is dat?  

Verbetering en verduurzaming zodat bewoners comfortabel en energiezuinig kunnen wonen 
Er zijn grote stappen gezet op het gebied van verbetering en verduurzaming. Nu hebben de bewoners weer een comfortabel en energiezuinig thuis. We hebben de isolatie en ventilatie verbeterd, de woningen voorbereid op gasloos koken en in samenwerking met de gemeente Den Haag zonnepanelen geplaatst. Waar nodig zijn keukens, badkamers en/of toiletten vervangen. Ook de portieken en de buitenkant van het woongebouw kregen een flinke opknapbeurt.  

Een bedankje voor alle bewoners 
Alet Cadee, sociaal projectleider bij Haag Wonen: ”Ik wil alle bewoners bedanken voor de prettige samenwerking! Wij begrijpen dat een renovatie veel impact heeft op het dagelijks levens van bewoners. We doen er natuurlijk alles aan om de overlast zoveel mogelijk te beperken met persoonlijke aandacht en volledig ingerichte logeerwoningen. Als bedankje voor de goede medewerking kreeg iedereen namens Haag Wonen en Era Contour een plantje, zodat het huis écht af is. Een comfortabel thuis voor onze bewoners, daar doen we het voor.”  

Om te vieren dat de werkzaamheden binnen zijn afgerond, organiseerden we een feestelijk moment met een koffiekraam voor alle bewoners. Onder het genot van heerlijke koffie was er volop de gelegenheid om gezellig met elkaar bij te praten. In de komende weken gaan we verder met de laatste werkzaamheden aan de buitenkant en daarna volgen de voortuinen.


 

De volgende stappen in de vernieuwing voor Morgenstond  
De woningen aan de Coevordenstraat zijn onderdeel het project Meleco. Het project Meleco – wat staat voor de Melis Stokelaan, Leggelostraat en Coevordenstraat – is een combinatie van renovatie en nieuwbouw. Aan de Melis Stokelaan en de Leggelostraat gaan we 128 woningen vervangen voor méér en betere nieuwbouwwoningen. Door te renoveren én te vernieuwen, vangen we meerdere vliegen in één klap. Er komen flink meer woningen bij, de woningen blijven betaalbaar, worden energiezuinig en er komt meer variatie in de wijk. Op deze manier kunnen we nog meer mensen blij maken met een betaalbare en fijne woning in onze mooie stad Den Haag! Meer lezen over het project? Bekijk de projectpagina.