Direct naar de content

1 februari 2023

Haag Wonen wint Klimaatkrachtig Doorgeeftrofee

Bobbi het vogeltje

Haag Wonen is sinds kort de trotse eigenaar van de Klimaatkrachtig Doorgeeftrofee. Wij ontvingen de trofee van Green2Live voor de prachtige klimaatadaptieve binnentuinen aan de Pieter Langendijkstraat in Den Haag.

Onze bestuurder Ria Koppen nam de trofee namens Haag Wonen in ontvangst. “Wij zijn supertrots dat we de trofee krijgen. We hebben de binnentuinen in samenspraak met onze huurders aangelegd. Zij mochten beslissen welke bomen er kwamen, er zijn bankjes geplaatst waar de huurders kunnen zitten en zij kozen de plek voor de moestuinen.”

Wadi vangt water op na plensbuien

De klimaatadaptieve binnentuinen zorgen voor minder wateroverlast vanwege het vele groen en de grote wadi. Als het hard regent vangt deze wadi veel water op. De bomen zorgen dat de temperatuur op warme dagen aangenamer is en dat leidt tot minder hittestress.

Ria Koppen: “We zijn trots dat onze aanpak in deze binnentuinen een trofee waard is. We gaan de komende jaren aan de slag om van onze andere tuinen ook soortgelijke projecten maken.”

Green2Live

Haag Wonen kreeg de trofee uit handen van Ingrid Vogels, eigenaar van Green2Live. Ingrid werkt sinds 2022 samen met Haag Wonen en is trots op de mooie samenwerking. Zij mocht eerder de prijs in ontvangst nemen voor haar acties om Den Haag klimaatkrachtig te maken met regentonnen acties en de groene dakenjacht.

Klimaatkrachtig Doorgeeftrofee

De Klimaatkrachtig Doorgeeftrofee is een trofee van het programma Klimaatkrachtig Delfland van het Hoogheemraadschap van Delfland. Partners binnen het netwerk kunnen deze ontvangen en aan elkaar doorgeven wanneer er een mooie stap richting een klimaatkrachtige regio gezet is. Bijvoorbeeld omdat de partner een gebied heeft vergroend, een heel goed idee heeft op het gebied van klimaatadaptatie of een maatregel heeft genomen om regenwater op te vangen en te hergebruiken. Hier vind je alle winnaars van de trofee.