Direct naar de content

26 oktober 2023

Kunstfestival De Betovering in onze binnentuinen

Bobbi het vogeltje

In de herfstvakantie was er door heel Den Haag kunstfestival De Betovering, ook in de binnentuinen van Haag Wonen. Hier konden de kinderen allerlei activiteiten doen zoals circus trucs leren, houten dieren knutselen en schilderen, genieten van grappige optredens, trommelen op rommel of muziek maken door te rennen. “Er was een grote opkomst bij De Betovering! Wat een geweldige manier om een leuke middag te beleven en in gesprek te gaan met bewoners over wat er speelt in de wijk” vertelt Guus Frenaij, Beheerconsulent bij Haag Wonen.

Internationaal kunstfestival voor de jeugd

De Betovering is een cultureel feest voor alle kinderen uit Den Haag en omgeving, dus ook voor kinderen voor wie bewegen, stilzitten, horen, zien of prikkels verwerken minder vanzelfsprekend is. Het festival biedt een programma waarin kinderen volop kunnen genieten, zich laten verrassen en ontroeren. Ze worden ze gestimuleerd om het beste uit zichzelf te halen en geïnspireerd te raken. Het festival zet hun fantasie op volle kracht aan het werk! Het belangrijkste doel van De Betovering is dat alle kinderen samen kunnen genieten van kunst.

Hoe we de binnentuinen zouden willen gebruiken

Dit was niet de eerste keer dat De Betovering plaats vond in één van de binnentuinen van Haag Wonen, ook vorig jaar deden we mee. Guus Frenaij vertelt “Het is een voorbeeld van hoe we onze binnentuinen willen gebruiken. Als plek waar je je buren kan ontmoeten, waar je kan ontspannen, waar je leuke dingen kan doen en met leuke activiteiten. We hopen dat deze editie een opmaat is naar nog meer van dit soort activiteiten in binnentuinen. We zetten ons in om van alle binnentuinen een fijne, leuke en gezonde plek te maken.”

×
×