Direct naar de content

27 mei 2021

Laat Haagse woningcorporaties hun werk doen en schaf de verhuurderheffing af

Bobbi het vogeltje

In Den Haag betalen woningcorporaties Vestia, Staedion en Haag Wonen samen bijna 60 miljoen euro aan verhuurderheffing. Een enorm bedrag aan extra belasting, opgebracht door onze huurders, dat we niet kunnen investeren in nieuwe en gerenoveerde energiezuinige woningen voor huurders en woningzoekenden.

Met die bijna 60 miljoen euro kunnen we 1,6 miljard lenen en investeren, waarmee we 8.000 nieuwe woningen kunnen bouwen voor onze huurders en de vele woningzoekenden in Den Haag of 16.000 woningen renoveren en energiezuiniger maken, zodat de energierekening omlaag kan. En dat is keihard nodig.

Bijvoorbeeld in Den Haag Zuidwest, een grote wijk die veel aandacht nodig heeft. En krijgt. We gaan hier met elkaar keihard aan de slag voor de bewoners en woningzoekenden. Met veel aandacht voor de combinatie wonen, werken en onderwijs, samen met maatschappelijke partners in Den Haag. Daar hebben we elke euro bij nodig. Daarom: laat woningcorporaties hun werk doen, schaf de verhuurderheffing af. Zodat we met elkaar een einde kunnen maken aan deze wooncrisis.

In heel Nederland doen woningcorporaties en wethouders een oproep om de verhuurderheffing af te schaffen. In Den Haag maakten we een video en we stuurden een brief aan de informateur, Mariëtte Hamer, waarin we oproepen om afschaffing van de verhuurderheffing mee te nemen in de (in)formatiegesprekken voor een nieuw kabinet.