Direct naar de content

27 juli 2022

Verduurzaming en funderingsherstel voor 35 woningen aan de Zoutkeetsingel

Bobbi het vogeltje

Aan de Zoutkeetsingel, randje Schilderswijk, wil Haag Wonen samen met BAM Wonen 35 woningen klaarmaken voor de toekomst. Hiervoor hebben BAM Wonen en Haag Wonen een bouwteamovereenkomst gesloten. De karakteristieke woningen uit 1902 staan op houten palen die aan vervanging toe zijn. Haag Wonen wil de woningen ook energiezuiniger en comfortabeler maken. In goed overleg met de bewoners wordt nu een plan van aanpak gemaakt voor de uitvoering van de werkzaamheden.

Geen verrassingen

Projectleider Stephan Grootswagers van Haag Wonen: “Wij bouwen aan onze mooie stad. Hier willen we de woningen van 35 huurders klaarmaken voor de toekomst. Daarvoor is uitgebreid technisch onderzoek nodig. We doen dit samen met BAM Wonen en in goed overleg met de bewoners. Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat we in de uitvoering geen verrassingen tegenkomen. Zo weten de bewoners waar ze aan toe zijn en wij ook.”

Overlastbeperking voor de bewoners

Om overlast voor de bewoners zoveel mogelijk te beperken, heeft Haag Wonen gekozen voor een korte en intensieve onderzoeksperiode van twee weken. Rob van der Kroef van BAM Wonen: “We horen van de bewoners dat ze deze aanpak erg waarderen. Ze hoeven maximaal 1 ochtend of middag thuis te zijn en hun huis aan kant te maken voor de onderzoeken. Dat vinden ze een stuk prettiger dan over een lange periode elke keer weer een ander bedrijf over de vloer te krijgen.”

Het projectteam (van links naar rechts): Julian Lambermon (projectleider Bam Wonen), Stephan Grootswagers (Projectleider Vastgoed Haag Wonen), Rob van der Kroef (Project Manager Bam Wonen), Vera Korterink (Beheerconsulent  Haag Wonen), Max Maaskant (Werkvoorbereider Bam Wonen), Dennis van der Klugt (Beheerconsulent Haag Wonen).