Direct naar de content

12 januari 2022

Minister Hugo de Jonge op bezoek!

Bobbi het vogeltje

Hugo de Jonge, de kersverse minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening bracht op woensdag 12 januari een werkbezoek aan Morgenstond in Den Haag Zuidwest. Hij bezocht een spreekuurwoning in ons project MeLeCo en sprak met bewoner Charles Crown, die tevens voorzitter is van wijkplatform Morgenstond. Vervolgens praatte hij in Ontmoetingscentrum Morgenstond uitvoerig met Martin van Rijn, voorzitter van Aedes, en Mohamed Baba, bestuursvoorzitter van Haag Wonen, over de actuele opgaven voor de sociale volkshuisvesting.

De Jonge nam ruim de tijd voor bewoner en wijkplatformvoorzitter Charles Crown over de buurt Morgenstond en over Den Haag Zuidwest, over de mensen die er wonen en wat zij nodig hebben voor een goed leven in een fijne buurt.

Na een wandeling over de binnenpaden langs onze woningen, arriveerde hij in Wijkcentrum Morgenstond. Hier sprak Minister De Jonge uitgebreid met Aedes voorzitter Martin van Rijn en onze bestuursvoorzitter Mohamed Baba over de actuele thema’s in onze sector en de Actieagenda Wonen.

Mohamed Baba: “Het was een prettig en concreet gesprek. De Jonge wil vaart maken met het bouwen van woningen. En heeft veel aandacht voor het perspectief van bewoners en wat voor hen de impact is. Gelukkig gaat het weer over volkshuisvesting. Dat is méér dan voldoende betaalbare, comfortabele en duurzame woningen. Het is ook een veilige en vitale buurt, waar mensen graag wonen en meedoen. Ook hier in Den Haag Zuidwest. Een goed begin is het halve werk. Geweldig dat Hugo de Jonge, 2 dagen nadat hij op het bordes stond en werd benoemd, hier in Den Haag Zuidwest zijn licht kwam opsteken. Dit belooft veel voor de samenwerking en voor onze mooie stad Den Haag!”

Fotografie: Phil Nijhuis