Direct naar de content

2 augustus 2023

Op zoek naar een woning? Pas op voor misleidende huizenwebsites

Bobbi het vogeltje Pas op voor misleidende huizenwebsites

Op de website Woonnet Haaglanden  vind je alle (sociale) huurwoningen van Haag Wonen en andere woningcorporaties in de regio Haaglanden. Deze website is betrouwbaar en toont altijd het actuele overzicht van beschikbare woningen. Helaas zijn er ook andere websites in omloop die misleidend en onbetrouwbaar zijn. Hieronder lees je waar je op moet letten. 

Misleidende websites in omloop

Er zijn verschillende huizenwebsites in omloop die advertenties verzamelen van andere platforms, waaronder Woonnet Haaglanden. De advertenties tonen ze dan op hun eigen website. Deze websites kunnen misleidend zijn en zijn niet altijd betrouwbaar: 

  • Vaak moet je een betaald abonnement nemen om het woningaanbod te zien of te kunnen reageren; 
  • Deze websites controleren niet of de woningen in de advertenties nog daadwerkelijk beschikbaar zijn; 
  • Op deze websites lijkt het alsof je kunt reageren op woningen, maar vaak is dat niet zo; 
  • De websites doen het soms lijken alsof je voorrang kunt krijgen op een woning. Dit klopt niet: je hebt via deze websites géén betere slaagkans of voorrang. 

Zoek naar woningen en reageer altijd via Woonnet Haaglanden 

Ben je op zoek naar een (sociale) huurwoning in Den Haag? Zoek en reageer altijd via Woonnet Haaglanden. Nog geen account? Schrijf je in stel een zoekprofiel in. Geef hierin aan wat voor woning je zoekt. Je krijgt dan een bericht als zo’n woning – die ook past bij jouw inschrijfgegevens – op de website wordt geplaatst. Zo mis je nooit een advertentie met passend aanbod. Het zoekprofiel is helemaal gratis. Heb je vragen? Neem contact op met Woonnet Haaglanden via 088 487 70 00. Lees meer over het zoeken naar een woning