Direct naar de content

334 woningen in Moerwijk verbeterd en verduurzaamd

Bobbi het vogeltje

Moerwijk is een groene wijk tussen het Zuiderpark en Park Overvoorde, met veel waterpartijen en brede singels. Haag Wonen verbeterde hier 334 woningen in de Beverweerdstraat en omgeving. Sinds het voorjaar van 2019 zijn deze woningen klaar. Ze zijn nu een stuk duurzamer en brandveiliger. Onze mooie stad Den Haag is hiermee weer een stukje mooier geworden.

Waar in Den Haag is dit? 

De Beverweerdstraat ligt in Moerwijk-Zuid. Moerwijk is een wijk met een mix van flatgebouwen en typisch Haagse portiekwoningen. De dagelijkse boodschappen doe je in de Betje Wolffstraat of aan het Heeswijkplein. En op de fiets ben je in een kwartiertje in de Haagse binnenstad.  

Wat hebben we gedaan? 

De woningen aan de Beverweerdstraat waren toe aan een opknapbeurt. We wilden de 334 woningen comfortabeler maken, beter isoleren en brandveiliger maken. We vernieuwden alle voordeuren, haalden alle verbrandingstoestellen weg en verwijderden asbest uit de woningen. Zo werden de woningen een stuk brandveiliger. Om de woningen duurzamer te maken, isoleerden we de buitenkant en vervingen we het enkelglas door dubbelglas. Bijna alle woningen gingen hierdoor van energielabel E naar label A!  

Samen met bewoners 

Zo’n grote verbouwing in en rondom je woning valt niet mee. Overlast door stof en lawaai en veel gedoe. Daarom informeerden we iedere bewoner persoonlijk over de plannen en wat dit voor hen betekende. Natuurlijk maakten we goede afspraken. Hoe beperken we de overlast? En zoveel mogelijk rekening houden met de persoonlijke situatie van een huurder? Wij vinden het logisch dat we onze bewoners goed helpen. Samen zorgden we ervoor dat alles lekker liep en bewoners zo min mogelijk last hadden van de renovatie.

Oog voor architectuur 

De woningen aan de Beverweerdstraat zijn gebouwd in de naoorlogse stijl van de jaren ’50 van de vorige eeuw. Dit herken je bijvoorbeeld aan het gebruik van bakstenen. Dit bijzondere kenmerk wilden we graag zo houden. En dat is gelukt! De woningen zijn prachtig opgeknapt, energiezuinig, klaar voor de toekomst. 

Mooie stad Den Haag  

Wij zijn Haag Wonen. Wij zorgen voor goede, betaalbare en duurzame woningen in onze mooie stad Den Haag. Wij geloven dat een fijn thuis de basis is voor een goed leven. En dat een mooie stad, een stad is voor iedereen. Daar voel je je thuis en tel je mee. Samen maken we onze stad steeds mooier.