Direct naar de content

36 nieuwe woningen in groen Mariahoeve

Bobbi het vogeltje

In de rustige en groene wijk Mariahoeve bouwde Haag Wonen 36 gloednieuwe sociale huurwoningen aan de Boekweitkamp. In oktober 2020 waren alle woningen klaar en verhuurd. Ze zijn duurzaam gebouwd, worden duurzaam verwarmd én zijn betaalbaar. En dat is hard nodig in onze mooie stad Den Haag.

Waar ligt de Boekweitkamp? 

De Boekweitkamp ligt in Mariahoeve, een groene en ruim opgezette jaren ’60 wijk aan de rand van Den Haag. De 36 sociale huurwoningen staan op de plek waar vroeger de brandweerkazerne stond. Mariahoeve is een rustige en ruim opgezette wijk met veel groen. Vanuit de wijk loop je zo naar het Haagse bos. En ook park Clingendael is dichtbij.  

Wat hebben we gedaan? 

Aan de Boekweitkamp bouwden we 36 splinternieuwe sociale huurwoningen: 12 benedenwoningen en 24 bovenwoningen. De woningen zijn energiezuinig, duurzaam en volledig gasloos. Zonnepanelen en een warmtepomp zorgen voor warm water en vloerverwarming, waardoor het lekker warm is in huis. Koken is elektrisch. En heel belangrijk: de woningen zijn ook nog eens betaalbaar. En dat is met het enorme tekort aan betaalbare woningen in onze stad hard nodig.  

Een passend ontwerp 

Het Haagse architectenbureau Geurst & Schulze heeft de woningen ontworpen. De architect heeft meer woningen in Mariahoeve ontworpen en kent de buurt, de bewoners en de huizen goed. De woningen aan de Boekweitkamp passen mooi in de wijk. 

Wonen in het groen 

De Boekweitkamp ligt in een groene omgeving, vlakbij een ecologische zone. Dit zijn groene wegen, die de grotere parken, bossen en duinen met elkaar verbinden. Via deze gebieden kunnen dieren zich door de stad verplaatsen. Bij het ontwerp heeft de architect hier ook aan gedacht toen hij drie vrijstaande woonblokken in het groen ontwierp. In de gevels zijn nestkasten gemaakt voor vogels en vleermuizen. En door het gebruik van baksteen en hout, sluiten de woningen mooi aan bij de natuur in de buurt.

Mooie stad Den Haag 

Wij zijn Haag Wonen. Wij zorgen voor goede, betaalbare en duurzame woningen in onze mooie stad Den Haag. Wij geloven dat een fijn thuis de basis is voor een goed leven. En dat een mooie stad, een stad is voor iedereen. Daar voel je je thuis en tel je mee. Samen maken we onze stad steeds mooier.