Direct naar de content

Nieuw jasje voor 116 Scheveningse woningen

Bobbi het vogeltje

In het prachtige Scheveningen is het heerlijk wonen. Op loopafstand van de duinen, het strand en de zee. Hier verbeterde en verduurzaamde Haag Wonen 116 woningen met uitzicht op zee, in de Pinkstraat, Loggerstraat en de Sleepnetstraat. Zodat bewoners hier nog lang met veel plezier kunnen wonen. Sinds mei 2022 zijn alle woningen klaar. Onze mooie stad is hiermee weer een stukje mooier geworden. 

Waar ligt dit project? 

De Pinkstraat, Loggerstraat, en Sleepnetstraat liggen in de Visserijbuurt in Scheveningen. Veel straatnamen verwijzen naar de namen van vissersboten, die vroeger de woeste wateren trotseerden. De Visserijbuurt heeft veel groen, prachtige monumentale panden en een gezellige sfeer.  

Wat hebben we gedaan? 

We verbeterden het wooncomfort en de isolatie. De woningen hebben nu nieuwe kozijnen met HR++ isolatieglas, nieuwe geïsoleerde voordeuren en we isoleerden de gevel. We herstelden het beton aan de buitenzijde, waar beschadigingen zaten. Ook verbeterden we het binnenklimaat met CO2-sensoren die de ventilatie regelen, plaatsten we nieuwe radiatoren en rookmelders. De woningen zijn nu energiezuiniger, comfortabeler, veiliger en hebben een gezonder binnenklimaat. Toch blijven ze betaalbaar. We deden deze renovatie zonder huurverhoging voor de bewoners. 

Het oog wil natuurlijk ook wat!  

Daarom hebben we de trappenhuizen en portieken opgeknapt en nieuwe ledverlichting geplaatst. De balkonhekken zijn vervangen, de galerij en balkonvloeren kregen een nieuwe beschermlaag en bij de woningen aan de Pinkstraat vervingen we de brievenbussen.  

Samen met bewoners 

Het is niet niks als je woning flink verbouwd wordt. Daarom informeerden we iedere bewoner persoonlijk over de plannen en wat dit voor hen betekent. Natuurlijk maakten we ook goede afspraken met bewoners. Hoe kunnen we de overlast beperken? En zoveel mogelijk rekening houden met de persoonlijke situatie?  

Tijdens de werkzaamheden konden bewoners in hun woning blijven. Een verbouwing in huis geeft natuurlijk wel gedoe. Stof, werklui over de vloer, geluid van machines en spullen aan de kant. Je kunt je woning tijdelijk niet gebruiken zoals je gewend bent. Daarom hebben we buiten de woningen tijdelijke ruimtes ingericht met een volledig uitgeruste keuken, een fris toilet, een lekkere bank en supersnel internet. Zodat bewoners zich op een rustige plek konden terugtrekken om te werken of ontspannen als we in hun woning aan het werk waren.  

Wij vinden het logisch om onze bewoners zoveel mogelijk te betrekken bij de verbouwing van hun woning. Zij wonen er immers! Bewoners konden stemmen op hun favoriete aannemer én uit drie ontwerpen hun nieuwe voordeur kiezen. 

Een nieuwe muurschildering 

Eén van de dingen die nog herinneren aan het visserijverleden van de Scheveningse Visserijbuurt is de muurschildering van schepen aan de buitenkant van een van de woongebouwen. Omdat de oude muurschildering was beschadigd, lieten we een nieuwe maken. Bewoners konden kiezen uit drie ontwerpen, gebaseerd op de originele schildering.   

Mooie stad Den Haag  

Wij zijn Haag Wonen. Wij zorgen voor goede, betaalbare en duurzame woningen in onze mooie stad Den Haag. Wij geloven dat een fijn thuis de basis is voor een goed leven. En dat een mooie stad, een stad is voor iedereen. Daar voel je je thuis en tel je mee. Samen maken we onze stad steeds mooier.